0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

AGROmashEXPO 2016 – Átadták „Az év magyar mezőgépe 2016” díjat

Az AGROmashEXPO és az AgrárgépShow egyik kiemelkedő szakmai eseménye a mezőgazdasági járószerkezetek fejlesztési irányait érintette. Ezt a programot a Gépipari Tudományos Egyesület Mezőgépipari Szakosztálya, a NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézete, valamint az MTA Agrár- és Bioműszaki Tudományos Bizottsága szervezte. A „G” pavilon VIP termében megrendezett tanácskozást Kerényi György, a GTE mezőgépipari szakosztályának elnöke nyitotta meg. Bevezetőjéből a résztvevők megtudhatták, hogy „Az év magyar mezőgépe” innovációs díjat 3 esztendeje a hazai mezőgépipar termékfejlesztési eredményeinek szakmai és erkölcsi elismerésére, és innovációs tevékenységük ösztönzésére hozta létre a GTE és a Magyar Mezőgazdaság Kft. Kerényi György mielőtt átadta a szót az agrárium jeles hazai intézményei, a gyakorlati élet, és a szaksajtó képviselői alkotta zsűri elnökének Jóri J. Istvánnak, a Budapesti Műszaki Egyetem professzorának, felidézte az elmúlt három év nyerteseit. Első alkalommal - 2013-ban - a Kühne Zrt. kompakt tárcsája érdemelte ki ezt az elismerést. Majd egy évvel később az Optigép napraforgó adaptere nyerte el ezt az innovációs díjat, tavaly pedig a Busa Bt. forgókapás talajművelőjét díjazta a zsűri.

Jóri J. István eredményhirdetés előtt megnyugtatta a résztvevőket, hogy nálunk igenis van hazai mezőgépipar. A magyar gépgyártók ugyanis talajművelő-gépeket, vetőgépeket, adaptereket szálastakarmány-betakarítókat, permetezőket is fejlesztenek és gyártanak itthon. Mint kihangsúlyozta, ezen a kiállításon is 33 olyan cég van jelen, amelyek magyar mezőgépeket mutattak be. Ezek közül a zsűri 23-at keresett fel. A bírálóbizottság tagjaink korábban egységes véleménye az idén kissé eltért egymástól, ezért többségi szavazással döntöttek arról, hogy ezúttal melyik cég terméke kapja „Az év magyar mezőgépe” díjat.

A zsűri elnöke mielőtt kihirdette a győztest elmondta, hogy három gyártó terméke közül kellett dönteniük. A végeredmény a következő lett: harmadik helyre sorolták az Omikron Kft. LineMaster folyékony trágyakijuttatós sorközművelő kultivátorát. Második lett a Linamar Hungary Zrt. Oros Sun rázótálcás napraforgó adaptere. A zsűri döntése alapján „Az év magyar mezőgépe” elismerést pedig a Framest Kft. Framest Kreator 7000 síkvázas magágykészítőgépe érdemelte ki, ugyanis ez a kombinátor magyar szellemi termék, hazai gyártású és hazai forgalmazású. 

Az oklevelet és az ezzel járó díjat Nyárádi Attila, a Framest Kft. ügyvezetője vette át Horváth Rolandtól, a Magyar Mezőgazdaság marketingvezetőjétől és Kerényi Györgytől.

 

 

Forrás: