0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Dutra U-széria, a guruló legenda

A legendás magyar traktormárka, a Dutra U-jelzésű szériája könnyű mezőgazdasági feladatok elvégzésére készült. Ritka az a gépgyűjtemény, amelyben az U-Dutrák többféle verziója is látható. Bánfai Zsolték borsfai gyűjteménye ezt az örömöt is megadja a látogatóknak, olvasható a Zalai Hírlapban.

A Veterán Gépekért és Traktorokért Baráti Egyesület alapítói, a Bánfai-család tagjai a Dutra számos típusát gyűjtötték egybe portájukon. Bánfai Zsolt szerint igazi kuriózum, hogy a birtokukban vannak a Dutra UA, UB és UC 28-as típusok, ezek nem sok helyen láthatók egyben. Sajnos, ottjártunkkor csak az UA és az UC traktorok voltak fotózható állapotban, az UB-n még az utolsó simításokat végezték a június 25-én megrendezendő, falunappal egybekötött VI. Veterán Gép és Dutra Találkozóra készülve.
Elsőként a Dutra UA, az UB, az UC és az UD, végül pedig az UE 28-as gördült le a gyártósorról – hallottuk Bánfai Zsolttól. – Ezeket a kéthengeres, 28 lovas, 2660 köbcentis erőgépeket könnyű mezőgazdasági munkákra, sorközművelésre, permetezésre és szállítási feladatokhoz konstruálták a Kispesti Traktorgyár tervezői. (Fotó: Szakony Attila)

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: