0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Világpremier: Manitou NewAg modellek

Rendkívüli titoktartás övezte a Manitou új mezőgazdasági teleszkópos rakodógépeinek bemutatását, de október végén lehullt a lepel. Mintegy 600 forgalmazó és 60 újságíró a szardíniai világpremieren láthatta először a NewAg modelleket.

Október 26-27-én a festői Szardínia szigetén rendezték meg azt a sajtótájékoztatót, ahol a világon először mutatták be a Manitou új modelljeit a NewAg szériát. A sorozat 9 db vadonatúj gépének fejlesztése több mint három évig tartott, amely kiemelt projekt volt a gyár életében, hiszen forgalmuk egyharmada a mezőgazdasági rakodógépek eladásából származik.
Többféle sebességváltó, teljesen megújult kabin, egyszerűbb fellépés a fülkébe, lényegesen jobb rálátás a munkaterületre, továbbfejlesztett hangszigetelés és még számtalan újdonság, amelyek a hatékony és kényelmes munkavégzést szolgálják. Az új NewAg szériás modellek ráadásul a legalacsonyabb fenntartási költségekkel rendelkeznek a piacon.

Az AXIÁL Kft. munkatársai a szardíniai sajtótájékoztatón, balról jobbra: Sáfrány Márió termékmenedzser, Hetyei Bernát gépüzletág-igazgató, Rózsás László termékmenedzser

„Egyre magasabbak a követelmények a gazdaságokban a kényelem, a teljesítmény és a hatékonyság területén, ezért olyan gépekre van szükség, amelyek alkalmazkodnak ezekhez a kihívásokhoz és természetesen megfelelnek a legújabb károsanyag-kibocsátásra vonatkozó előírásoknak is. Úgy döntöttünk, hogy ezt az irányvonalat NewAg-nak nevezzük el, amely jól tükrözi a mezőgazdasági piacon zajló változásokat. Az elképzelés tökéletesen illeszkedik a REDUCE TCO programunkhoz*, amelynek köszönhetően tovább csökkenthető a gépek teljes fenntartási költsége.” – mondta Arnaud Boyer, a Manitou Group marketingért és termékfejlesztésért felelős alelnöke.

Az új modellek főbb tulajdonságai

Összesen 9 típus 4 erőátvitel szerint, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő modellt.
Az MLT 630-105 és az MLT 733-105 négy fokozatú, manuálisan kapcsolható sebességváltóval ellátott, ez megbízható és gazdaságos megoldás akár közúton, akár terepen. Ezzel az áttétellel az előbbi gép akár 40 km/h-s, míg utóbbi akár 32 km/h-s sebességre is képes.
Az MLT 635-130 PS+ és az MLT 737-130 PS+ esetében a kezelőnek már lehetősége van választani manuális és automata sebességváltó módok közül. Ezeknél a típusoknál már 6 előre- és 3 hátrameneti fokozat van. A Powershift Plus sebességváltóval a maximum sebesség 40 km/h.
Az MLT 630-105 V CP és az MLT 630-105 V típusokba szerelt hidrosztatikus M-Varioshift váltó már bonyolult rakodási és vontatási műveletek elvégzését is biztonságosan lehetővé teszi. A JSM joystick kapcsolóval könnyedén kapcsolhatunk két sebességfokozat között. Optimális nyomaték mellett az első fokozatban 0-18 km/h, a második fokozatban 0-40 km/h között dolgozhatunk. Míg az első fokozat kiváló a rakodási feladatokhoz, addig a második fokozatban már a gyorsabb haladási sebesség is biztosított.
Az MLT 635-140 V+ és az MLT 741-140 V+ és az MLT 940-140 V+ típusokat M-Vario Plus váltóval szerelték. Ez egy új generációs fokozatmentes (CVT) váltó, amely 0-40 km/h sebességtartomány között használható. Optimális nyomatékot kínál alacsony és magas sebesség mellett egyaránt. Csökkent zajterhelés jellemzi és akár 5%-os üzemanyag-megtakarítás érhető el általa.


„A sebességváltók széles választéka teszi lehetővé számunkra, hogy reagáljunk a gazdák igényeire. A fogyasztás jobban ellenőrzött, így jelentős a termelékenység-növekedés. Célunk a mindennapi munka egyszerűsítése valóban a lehető legnagyobb kényelem, teljesítmény és hatékonyság mellett.” – erősítette meg Wim Roose, a Manitou Group mezőgazdasági üzletágának menedzsere.

Jobb rálátás a munkaterületre és az adapterre

A Manitou mérnökei egy szabadalmaztatott tetőrácsot is kifejlesztettek, amelynek minden egyes eleme különböző szögben áll, így biztosítva a tökéletes rálátást a munkaeszközre. A szélvédő ráadásul egyetlen hajlított üvegből készült, ezért semmilyen zavaró illesztés sincs a gépkezelő előtt. Elől és hátul 2-2 db nagyteljesítményű LED-es munkalámpa biztosítja a jobb látási körülményeket. Az új NewAg modellek kabinjából pedig 360 fokos rálátás nyílik a munkaterületre.

Maximális kényelem

Két darab oldalsó kapaszkodó és egy csúszásmentes fellépő segíti a kényelmesebb és biztonságosabb fellépést a kabinba. A maximális komfortról a légrugós Grammer ülés, USB csatlakozó, digitális kijelző és a számtalan tároló rekesz, valamint az ülés kartámaszába épített JSM Joystick gondoskodik. A DSB (Double Switch Buttons) megoldásnak köszönhetően a gépkezelő egyszerűen kiveheti és áthelyezheti a műszerfalból a kartámaszba a fontosabb vezérlő gombokat, így személyre szabható az irányítás. Az új NewAg fülkék rendelkeznek a legjobban szigetelt fülkékkel a piacon, a továbbfejlesztett hangszigetelésnek köszönhetően a zajszint a kabinban mindössze 73 dB.

Új környezetvédelmi előírásoknak megfelelő motorok

A 101 és 136 LE közötti Deutz motorok megfelelnek a legújabb Final Tier 4/Stage IV standardnak, így teljesítik a legújabb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő normákat. Az alapfelszereltséghez tartozó „autoclean” ventilátor-fordító rendszeresen és automatikusan tisztítja a hűtőt (kivéve MLT 733). A gépkezelőnek már nem kell többször kiszállni a fülkéből, hogy a hűtőre rakódott port és egyéb anyagokat eltávolítsa.

Nagyobb teljesítményű adapterek

A teleszkópos rakodógépeken kívül az adaptereknél is jelentős fejlesztések történtek. Ennek köszönhetően jelenleg több mint 100 gyári adapter rendelhető a NewAg modellekhez. Említésre méltó, hogy a Manitou CBG 2450/1700 univerzális kanalának a kapacitása 1700 literre növekedett.

A NewAg modellek első hazai megjelenése a 2017. január 25-28. között megrendezésre kerülő AgrárgépShow-n lesz. További információért keresse fel a Manitou gépek magyarországi forgalmazóját, az AXIÁL Kft!

*A TCO, azaz Total Cost of Ownership egy eszköz birtoklásának azon valós költségeit mutatja meg, melyek az eszköz teljes élettartama alatt jelentkeznek. A Manitou programja olyan megoldásokat tartalmaz, amely ezen költségek csökkentésére irányul. A tco.manitou.com oldalon elérhető online kalkulátor segítségével Ön is kiszámolhatja gépe becsült költségeit.

Videók:
https://www.youtube.com/watch?v=QXBHwPfujyE

https://www.youtube.com/watch?v=KEcRoX-Ylsw
 

Forrás: