Back to top

Csak megbízható helyről

Szabályos zarándokhellyé vált a Budapesttől autóval húsz perc alatt elérhető biatorbágyi Czimmer húsbolt. Az igényes fogyasztók itt vásárolnak, nem egyszer sorállás is kialakul, mert itt olyan kiváló tőkehúst és húskészítményeket is vehetnek, amilyenekkel máshol nem lehet találkozni. A siker egyik titka, hogy honnan szerzik be az alapanyagot, mert csak kiváló alapanyagból lehet különleges terméket készíteni. A marhahús Szabolcsból, egy rohodi vágóhídról érkezik, míg a sertéshús a Csongrád megyei Kaszaperről származik.

 
Hajnali négy óra van. Hűtőkocsi érkezik Biatorbágyra a Czimer Hús Kft. üzemébe. Csak két, igen távoli helységből jöhet. A Békés megyei Kaszaperről, 250 kilométerről szállítják a félsertéseket, a Szabolcs megyei Rohodról, 300 kilométerről a negyed marhákat. Hetente 60-80 félsertést és 2-3 negyedelt marhát dolgoznak fel ebben a családi vállalkozásban működő üzemben, amelyet a szakemberek dobogós helyen említenek a hazai húsfeldolgozók között. A céget a múlt század elején indították id. Czimer Gyula szülei. Voltak évtizedek, amikor kényszerűségből szüneteltették, de id. Czimer Gyula akkor sem hagyta el a szakmát, az egyik állami húsipari vállalatnál dolgozott vezető beosztásban. Fiai sem távolodtak el, Gyula húsipari technikus, Tamás szakács lett. Ebbe mi belenőttünk – mondják magukról. Huszonöt évvel ezelőtt a család újraindította a vállalkozást. Mára országosan ismertté váltak. Az elmúlt évben idős Czimer Gyula fiaira bízta az üzem irányítását. Közben nagy fejlesztéseket hajtottak végre. – Ma már korszerű üzemben gyártunk hagyományos termékeket – mondja Czimer Tamás. A nagyszülők egykori lakóépületét alakították át üzletté Biatorbágy központjában, közvetlenül a körforgalom mellett. Itt nemcsak vásárolni, hanem enni is lehet a termékeikből, kolbászból, hurkából, oldalasból, étkezdéjükben naponta két menü is készül. (...)
 
Ezt a cikkünket és a témában további cikkeket a Kistermelők Lapja 2016/09 számában olvashat.

Népszerű agrárszaklapok