0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Precízió és permetezés: erre fókuszál az első kamarai szántóföldi nap

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az idén két kiemelt eseményt szervez: május 19-21. között a XXI. Pápai Agrárexpót, június 1-2-án pedig az I. NAK Szántóföldi Napokat. Utóbbiban stratégiai partnere a Mezőgazdasági Eszköz-és Gépforgalmazók Országos Szöv...

Győrffy Balázs az aláírás után elmondta, a kamara számos külföldi példát alapul véve, és azokat a magyar viszonyokra alkalmazva igyekszik megszervezni az eseményt, amelynek helyszíne a Mezőfalvai Zrt. területe lesz. Itt mintegy 10 ezer négyzetméteren, mikro- és demoparcellákon mutatják majd be a legújabb mezőgazdasági gépeket és gépkapcsolatokat, mégpedig működés közben. Mint fogalmazott, céljuk, hogy ez alatt a két nap alatt a gazdálkodók a gépbemutatók mellett a termesztéstechnológiai újdonságokkal is megismerkedhessenek, s az így, első kézből kapott információkat beépíthessék a napi munkájukba. Kiemelt figyelmet szentelnek a precíziós gazdálkodásnak, bemutatva azt, hogy e téren hol tart ma a világ, és hol tartanak a magyar gazdálkodók.

Harsányi Zsolt azt hangsúlyozta, hogy a hagyományteremtés szándékával megrendezett esemény a jövőben tematikus lesz: az idén a permetezést helyezik a középpontba. A választás azért esett erre a területre, mert az AgrárgépShow-n minden másnál nagyobb érdeklődés mutatkozott iránta, és mert környezetvédelmi okokból egyébként is a gazdálkodás homlokterében van.

 

A megállapodás aláírása után: Harsányi Zsolt és Győrffy Balázs

Fotó: Csatlós Norbert
 

Forrás: