0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Törökországnak nem kell a holland jószág

A Törökország és Hollandia közötti diplomáciai krízis kihat a szarvasmarhákra is. A török állattenyésztők szövetsége szerdán bejelentette, hogy tiltakozásul a holland teheneket ki kell utasítani az országból.

„Az első csoport holsteint már felpakoltuk és visszaküldtük. A jövőben nem kívánunk több állatot vagy állati eredetű terméket fogadni Hollandiából.” – mondta Bülent Tunc a szövetség képviseletében. Törökország az import leállításával a tenyészésre fog koncentrálni. „Ha a hollandok nem veszik vissza a teheneket, akkor levágjuk őket és a húst szétosztjuk.”- tette hozzá.

 A két ország közti kapcsolat a múlt hét végén mérgesedett el végképp, amikor a holland hatóságok nem engedték meg két török miniszternek, hogy Rotterdamban részt vegyenek az elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-i török népszavazással kapcsolatos kampányrendezvényen. Erre válaszul könnygázos oszlatásig vezető tüntetések kezdődtek a városban az erdogan-hívő ott élő törökök részvételével. Törökország a holland intézkedésekre válaszul megakadályozta, hogy a szabadságáról visszatérő holland nagykövet újra elfoglalja állomáshelyét Ankarában. Lezárták a holland követségre vezető bejáratokat is. 

 

Forrás: