0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Gépek a legjobbak közül

Bócsán, a Gál Mobil Kft.-nél 2006-ban indult a gépkereskedelem, főként építőipari-, illetve rakodógépeket kezdtek forgalmazni. Már abban az időben igény mutatkozott a térségben mezőgazdasági eszközök iránt is. Először használt John Deere traktorokat hoztak be külföldről, majd más gépek felé is nyitottak. A használtak mellett megnőtt az igény az új gépek iránt is.

Bócsán, a Gál Mobil Kft.-nél 2006-ban indult a gépkereskedelem, amikor főként építőipari-, illetve rakodógépeket kezdtek forgalmazni. Már abban az időben igény mutatkozott a térségben mezőgazdasági eszközök iránt is, sokan szerették volna régi gépeiket korszerűbbre cserélni. „Ismerősök kerestek meg bennünket, segítsünk nekik a szükséges erőgépek beszerzésében – vázolta az első lépéseket ifj. Gál György. Az ügyvezető kiemelte, először használt John Deere traktorokat hoztak be külföldről, majd a keresletnek megfelelően más gépek felé is nyitottak. A használtak mellett megnőtt az igény az új gépek iránt is.

Az időközben megszűnt Vogel-Noot gyártmányokkal kezdték a munkaeszköz-kereskedelmet, majd a Kongskilde céggel fűzték szorosabbra a kapcsolatukat. – Arra helyezzük a hangsúlyt, hogy minél több prémiumtermék jelenjen meg a kínálatunkban – mutatott rá a szakember. Jó néhány ismert gépgyártóval is kiváló kapcsolatokat ápolnak. A világon már ismert cégek eszközeivel nem árulnak „zsákbamacskát”, ugyanis ezek a gyártók folyamatosan fejlesztenek, igyekeznek megfelelni a kor kihívásainak.

Gépkínálatukkal eleinte a szántóföldi kultúrákra koncentráltak. – Az utóbbi években viszont már törekedtem arra, hogy a körzetben gazdálkodó szőlő- és gyümölcstermesztők, valamint az állattartók is megtalálják nálunk a számukra szükséges eszközöket – jegyezte meg ifj. Gál György, így több olyan gyártóval is felvették a kapcsolatot, amelyek ezekre a területekre specializálódtak. Az állattartók részére olyan kiváló gépek állnak rendelkezésre portfóliójukban, mint a német Thaler rakodók. Ezek a jó árfekvésű, hasznos és megbízható gépek kizárólag Németországban készülnek, minden részegységük saját tervezésű és gyártású, amihez párosul a cég szigorú minőség-ellenőrzési rendszere.

A szálastakarmány gépsorból a Kongskilde  JF termékeit kínálják, a többi között a tőlük vásárolt kaszák, rendsodrók, rendterítők, etetőkocsik segítik a gazdák munkáját. Ekékből az Överum márkát forgalmazzák, amelynek az országban ők a kizárólagos forgalmazói. Ezek a svéd talajművelőgépek jól beváltak a gyakorlatban, a karcsú, de masszív szerkezetük magas minőségű, hőkezelt acélból készülnek.

Kertészeti eszközök esetében arra helyezték a fő hangsúlyt, hogy egy menetben minél több munkaműveletet el lehessen végezni. E téren a kiváló referenciával rendelkező olasz Maggio eszközökből a közelmúltban kaptak bemutató célra többféle típust. Fontosnak tartják továbbá, hogy kiváló minőségű erőgépek mellé szintén kiváló minőségű szállítóeszközöket lehessen párosítani, ezért kötöttek importőri megállapodást a többszörös DLG tesztgyőztes német Bergmann gyárral.  

– Bócsáról szolgáljuk ki az egész országot – magyarázta az ügyvezető, hogy a településen két telephellyel is rendelkeznek. A régit kinőtték, az új két éve készült el, de ott már további fejlesztések zajlanak. Maguk is vallják, nem elég egy eszközt eladni, ahhoz pótalkatrészről és szervízellátásról is gondoskodni kell. Szervízhálózatuk országos kiterjedésű, jól felkészült szerelőkkel dolgoznak.

Ifj. Gál György: „az általunk eladott eszközöknek teljes mértékben vállaljuk a szervizelését is.”

Elsősorban a saját értékesítésű gépek „utógondozását” vállalják, de holtidényben lehetőség van arra is, hogy más gépet is javítsanak szerelőcsarnokukban. – Az általunk eladott eszközöknek természetesen száz százalékban vállaljuk a szervizelését – hangsúlyozta a szakember, hozzátéve, hogy ezt a feladatot kizárólag saját szervizeseik végzik, akiket rendszeresen tovább képeznek.

Az utóbbi egy évben több pályázatot is meghirdetett a kormány, aminek hatására nagyon sok ajánlatkérés érkezett a bócsai céghez is. Abban bízva, hogy minél többen sikeres elbírálásban részesülnek, ennek megfelelően állította össze idei készletállományát a Gál Mobil Kft. Megesett, hogy egy támogatást három hónapon belül fel kellett használni, ami nehéz helyzetet teremtett a vevő kiszolgálásában.

Ezért is kiemelt fontosságú a jó készletezési stratégia, különösen a hosszabb szállítási idővel érkező eszközöknél, ami sokszor komoly kockázattal is jár. A beruházásokba természetesen „beleszólnak” a terményárak is. – Az elmúlt évben sokan földvásárlásra fordították a megcsappant bevételüket, és ezt az egész hazai gépkereskedelem megérezte – jegyezte meg az ügyvezető.

A versenyhelyzetről kérdezve a rugalmasságot és a korrektséget emelte ki a szakember, s hogy ezt a munkát is szívvel-lélekkel kell csinálni. Igyekeznek az egyedi igényeket kielégíteni. A cég filozófiájának helyességét pedig partnereik vásárlásai igazolják.

 

Forrás: Kertészet és Szőlészet