0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Újra rangos díjakat adtak át Hódmezővásárhelyen

Ismét átadták szerdán az Alföldi Állattenyésztési Napokhoz kapcsolódó termékdíjakat Hódmezővásárhelyen. A nagyszabású szakkiállításhoz társuló termékpályázat mára hagyományosnak számít.

Az idei évben május 4. és 6. között megtartandó agrárrendezvényre számos pályamű érkezett ezúttal is. „Mindig öröm azt látni, hogy évről évre feltűnnek itt azok, akik hisznek az agráriumban, és jó látni azt is, hogy mindig vannak új arcok is” – fogalmazott a megnyitóünnepségen Antal Gábor. A Hódmezővásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója hozzátette: az idei kiállítás legfőbb újdonsága, hogy háromnapos lesz a rendezvény, amely csütörtökön, pénteken és szombaton zajlik majd. „Ez a kiállítók kérése volt.” Antal Gábor hozzátette: reméli, hogy a vasárnap kimaradása ellenére is sok „laikus” fogyasztó megjelenik majd az eseményen.

 

Újra rangos díjakat adtak át Hódmezővásárhelyen

A díjak koronája idén is a nagydíj lett

Az Alföldi Állattenyésztési Napok mindenkor a hagyomány mellett a szakmaiságot és egyben a megújulást képviseli, a tradíciók ápolása mellett minden évben a legújabb fejlesztések, újdonságok is bemutatkoznak az eseményen – mondta el az ünnepségen Fekete Balázs, a cég állattenyésztési igazgatója. Hozzátette: a szervezők számos infrastrukturális fejlesztést vittek véghez a kiállítás minél zökkenőmentesebb lebonyolítása érdekében. Ennek érdekében új utakat építettek a kiállítóterületeken, valamint a vizesblokkokat is bővítették.

A termékek versenyén az idén az állattenyésztési kategória győztese a Ceva-Phylaxia Zrt. lett a Hyogen – a hatékony védekezés a sertés mycoplazmosis ellen című pályázatával, míg a növénytermesztési kategória nagydíjasa az Axiál Kft. lett a Claas MCC Shredlage technológiáért.
 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu