0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

A legelső szakmai program

Már hagyománnyá vált, hogy a Pápai Agrárexpo első napján úgymond „0”-ik programként szántóföldi gépbemutatót rendeznek. Így történt ez alkalommal is, ugyanis 2 órával az ünnepélyes megnyitó előtt a Pápai ipari park területén a harmadik gyakorlati gépbemutatón több mint 10 erő- és munkagépet láthattak az érdeklődők. A kiállítás szervezőinek nem titkolt célja volt ezzel a programmal, hogy az expo mezőgazdasághoz kapcsolódó szakmai oldalát tovább erősítsék.

Az esemény előtt Radovits Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei elnöke köszöntötte a gyakorlati bemutató résztvevőit, a látogatókat és a gépforgalmazókat, akik elhozták termékeiket, újdonságaikat. Mint kihangsúlyozta, ebben a modern internetes világban egyre több és nagyobb lehetőség adódik arra, hogy a termelők rövid idő alatt kellő információkhoz juthassanak a megvásárolni kívánt gépek technikai adatairól, tulajdonságairól, azonban egy ilyen gyakorlati bemutató az igazán kiváló lehetőség arra, hogy működés közben, úgymond testközelben megtekinthessék a gépek munkáját.

Jó alkalom arra is, hogy esetleg ki is próbálhassák azokat, hogy szót válthassanak a gép kezelőjével, vagy a forgalmazójával. Itt egyértelmű bizonyítékát láthatják annak is, hogy leendő gépeik hogyan dolgoznak a gyakorlatban. Szinte gyakorlati órát jelentett a pápai Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium diákjainak ez a gyakorlati gépbemutató, amely egy óra alatt ilyen sok traktort és munkagépet láthattak.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu