0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Roham a kombinált hitelekért: nem győzi az MFB a feldolgozást

A jelentős számú kérelem miatt átmenetileg leállítja a pályázatok befogadását a kapacitásbővítő beruházásokat támogató kombinált hitelprogramban az MFB bank. Nagy az érdeklődés az élelmiszeripari komplex beruházásokat érintő hitel iránt is.

Az MFB Magyar Fejlesztési Bank közleményében kifejti: a vártnál gyorsabb ütemben halad az uniós források közvetítése. A tavaly májusban, 70 milliárd forintos kerettel meghirdetett, első nulla százalékos kamatozású, versenyképességet növelő hitelprogramon túl az idén februártól elérhető, 112,5 milliárd forintos, a mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásait támogató kombinált hitel esetében is olyan sok kérelem érkezett, hogy június 1-től szüneteltetni kell a pályázatok befogadását.  

Jelentős az érdeklődés az élelmiszeripari komplex beruházások támogatására szolgáló kombinált hitel iránt is, ahol a források csaknem 52 százalékára érkezett pályázat. A még elérhető, nyolc kombinált termék összesített adatai alapján a forráskeret több mint ötven százalékára érkezett be pályázat, ami a bank szerint jól mutatja a terméktípus népszerűségét.

Az érdeklődők számára az mfbpont.hu oldalon elérhető egy előzetes hiteligénylés vizsgálati felület, amelynek segítségével az ügyfelek már a hiteligénylés előtt tájékozódhatnak a lehetőségekről – hívja fel a figyelmet az MFB.

Forrás: MTI