0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Szeretjük a csúcstechnikát, de becsüljük a régit is

Igazi veterán munkagép segíti az állatgondozók munkáját az egyik túrkevei közmunkatelepen. Az orosz technika évtizedes rozsdásodás után is újraindult.

A közel fél évszázados, orosz gyártmányú DT 54-es lánctalpas traktor korábban még a termelőszövetkezeti dolgozók munkáját segítette, ám a tsz megszűntével, a szovjet éra letűntével már feleslegessé vált, ezt követően pedig évtizedekig „számkivetett” módon rozsdásodott az egyik sarokban.

Mindenki számára meglepetést jelentett, hogy hosszú idő után, amikor az ügyes kezű mesterek végül rászánták magukat, alig néhány perc alatt sikerült beindítaniuk az egyszerű, s épp ezért kevés hibalehetőséggel működő szerkezetet.

 

Azóta különböző rakodási feladatokra használják, hiszen adottságainak köszönhetően gyakorlatilag bármilyen terepen kitűnően hasznosítható, masszív vázával, közel ötszáz mázsás tömegével pedig igen nagy terhek cipelésére is képes. Az utóbbi hetekben némi csinosításra is sor kerül, így már valóban munkára kész a veterán traktor, melynek köszönhetően nagymértékben egyszerűsödött a munka a telepen.

 

Forrás: szoljon.hu