0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Kigyulladt egy vegyianyag-raktár Pétfürdőn  

Kigyulladt egy vegyianyag-raktárépület kedden délelőtt a Veszprém megyei Pétfürdőn, a tűzben senki nem sérült meg, és egészségre ártalmas anyag sem került a levegőbe - tájékoztatta az MTI-t a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Helt Ákos közlése szerint az eddig ismeretlen eredetű tűz egy ezer négyzetméteres vegyianyagraktárban keletkezett, jelenleg már csak egy kisebb melléképület ég.

A balatonfűzfői, a pétfürdői, a veszprémi, a siófoki, a győri, a székesfehérvári, és a pannonhalmi hivatásos, valamint a kisbéri önkormányzati tűzoltók a Veszprém megyei tűzoltósági főfelügyelő irányítása mellett küzdöttek a lángokkal, miközben folyamatosan hűtötték a raktárban található tartályokat – írta a veol.hu. A négy megyéből érkezett katasztrófavédelmi mobil laborok szünet nélkül vizsgálták a levegő összetételét, de nem mutattak ki az egészségre veszélyes anyagokat a levegőben, ezért nincs szükség lakosságvédelmi intézkedésekre. 

Elővigyázatosságból lakosságvédelmi intézkedés történt, amely körülbelül 1500 embert érint a településen, akiknek előreláthatólag néhány órán keresztül zárt helyen kell maradniuk.

Forrás: MTI - veol.hu