0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

A nyugalom megtestesítője a törpe wyandotte

A törpe wyandotte egy igazi amerikai fajta, hiszen kialakulása az USA-ban történt, s innen jutott el Európába a XIX. század végén. Mára igazi globalizált fajta lett, s az állomány egységesülni látszik.

Mindez példaértékű, hiszen a XX. század első harmadától több országban más és más tenyészirányzatok győzedelmeskedtek, melynek „köszönhetően” igen eltérő típusú állományok alakultak ki. Így például a németországi egyedek lényegesen magasabbak és nyúlánkabbak voltak, mint a holland, illetve az amerikai standardnak megfelelő állatok.

 

 

A fajta nagy népszerűségét leginkább hihetetlen jó belső tulajdonságainak köszönheti, hiszen egy kisgyerek is nyugodtan gondozhatja, s mivel a kakasok nemigen kukorékolnak, nem hajlamosak az elkószálásra, s egy 60 centis kerítés is megfelel tartásukhoz, így akár a nagyvárosok kertes övezeteiben is bárki tarthat belőlük néhány példányt. Emellett igen ellenálló madarak, melyek sok színváltozatban előfordulnak: a legnagyobb egyedszámban a különféle szegélyesek, a kolumbián és az egyszínű fehérek lelhetők fel.

Itthon – járjunk akár a monori börzéken vagy nemzeti kisállat-kiállításokon – biztosak lehetünk benne, hogy nemzetközi mércével mérve is kiváló egyedeit lelhetjük fel. Megvásárlásukat azonban lehetőleg ne ilyen rendezvényeken, hanem háznál bonyolítsuk le, hiszen csak ilyen módon győződhetünk meg arról, hogyan tartották állatainkat. Így a siker még biztosabb lesz.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu