0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Kínában támogatják a szerves trágya használatát

Programot indított a kínai mezőgazdasági minisztérium a műtrágyák kiváltására szerves trágyával az ország száz körzetében. A a tea-, a zöldség- és a gyümölcstermesztésben dolgozó gazdák támogatást kapnak a váltáshoz. A műtrágya használat 20 százalékos csökkentése a cél az évtized végéig.

A központi költségvetés alapot létesít a műtrágyák kiváltásának támogatására a tea-, a zöldség- és a gyümölcstermesztésben – jelentette be Jü Hszin-zsung (Yu Xinrong) mezőgazdasági miniszterhelyettes. Hozzátette: a szerves trágyázásra áttérő mezőgazdasági termelők anyagi támogatása mellett a szabályozásban is végrehajtják a szükséges módosításokat a mezőgazdaság „zöld” fejlesztésének elősegítése érdekében.

Kínában tavaly első alkalommal nem növekedett a műtrágya-felhasználás az ország gazdaságának megnyitása és a reformok megindítása óta – közölte Jü.

A mostani terv a gyümölcs-, zöldség- és teatermesztésben a műtrágyahasználat húszszázalékos csökkentését irányozza elő az évtized végéig. A miniszterhelyettes rámutatott, hogy az ország állattenyésztési ágazatában évi hárommilliárd tonna szerves trágya keletkezik, és ennek mindössze a felét hasznosítják.

Forrás: MTI