0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Termékgyártókból terméktervezők

Innovatív, modern cégként ünnepelte a CLAAS Hungária Kft. a 20. születésnapját június 14-én. A német anyavállalat szinte napra pontosan 20 évvel ezelőtt vette át az akkori Mezőgép telephelyét, ahol azóta a korábbiakhoz képest több mint kétszer annyian dolgoznak. Mára megtalálták helyüket a magyar gazdaságban is, 35 milliárd forint feletti éves forgalmukkal jelentősen hozzájárulnak a növekedéshez.

A CLAAS Hungária Kft. 20 éves jelenléte annak tanúbizonysága, hogy a magyar befektetési környezet alkalmas egy nemzetközi cég megtelepedésére és tartós berendezkedésére Magyarországon. Alkalmas arra, hogy a társaság olyan tanműhelyt és fejlesztési központot létesítsen, amilyen a megyében talán sehol máshol nincsen. A több száz ember foglalkoztatása pedig azt bizonyítja, hogy a cég tartósan berendezkedett Törökszentmiklóson – hangsúlyozta köszöntő beszédében Marczinkó Zoltán István, a Nemzetgazdasági Minisztérium vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a társaság 20 éves jubileuma alkalmából szervezett ünnepségen.

 

A Szoták-Nóvé Mária és csapata által szervezett, az eseményhez méltó ünnepségre egy gyönyörű helyen került sor: a közelmúltban szépen felújított Almásy kastélyba invitálták a meghívottakat. Ezen, a CLAAS Hungária Kft. partnerei és munkavállalói érdekvédelmi szervezeteinek képviselői mellett részt vett Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára, és Markóth Imre, Törökszentmiklós polgármestere is.

Egy vállalkozás sikerét a fejlesztései, az általa kijelölt célok teljesítése, a lehetőségek kihasználása fémjelzi. Ebben a tekintetben a CLAAS Hungária mindenképpen sikeres, s az itt végzett, immár 2 évtizedes munka nagy mértékben hozzájárul a magyar gazdaság erősödéséhez, és az iparfejlesztési célok megvalósulásához. – tette hozzá Marczinkó Zoltán István.

 

 

Feldman Zsolt a magyar mezőgazdaság sikerességéről beszélt. Ez, mint mondta, akkor következik be, ha rendelkezésére áll a megfelelő technológiai támogatás, és ha erős magyar gépgyártást tudhatunk mögötte. Akkor lehet sikeres és stabil mezőgazdaságot teremteni, ha a mezőgazdaságból élő gazdálkodók, a velük kapcsolatban álló vállalkozások, a feldolgozás, a kereskedelem és a kormányzat együtt dolgozik a közös eredményekért – mondta a helyettes államtitkár. Mint hozzátette: a CLAAS Hungária Kft. jelentős szerepet tölt be a magyar mezőgazdaság fejlődésében. A tárca 2012-ben közreműködött a cég fejlesztési központjának és raktárának átadásán, 2015-ben pedig üzemeik bővítésével, valamint tanüzemük felújításával megalapozták a következő 20 évet.

 

Hildegard Bruns, a CLAAS Hungária Kft. pár hónapja kinevezett új ügyvezető igazgatója, mielőtt Magyarországra jött, a CLAAS anyavállalat értékesítési cégénél dolgozott 15 évig. Ez a társaság értékesít szinte minden, a CLAAS gyáraiból származó terméket, beleértve természetesen a kombájnokat és a vágóasztalokat is. Teszik ezt igen sikeresen, hiszen a kombájnok területén 50 százalékos a világpiaci részesedésük. Ezt az arányt nem érhették volna el a termék (a gép és a vágóasztal) kiváló minősége és innovációja nélkül.

„A Törökszentmiklósról származó vágóasztalok minőségét tehát a vállalat és a piac is elismeri” – hangsúlyozta az új ügyvezető igazgató, hozzátéve, hogy a betakarítógépek az évek során óriási fejlődésen mentek át, amiben a CLAAS Hungáriának igen fontos szerepe van.

Ezek a gépek a világ minden táján dolgoznak a földeken, a mezőgazdaság már elképzelhetetlen ilyen gépek nélkül. „Ezt pedig a mérnökök tették lehetővé. Meggyőződésem, hogy a jövőben tovább fejlesztjük, és nem csak fenntartjuk a termékeink minőségét” – hangsúlyozta végül Hildegard Bruns.

Innovatív, modern társaság vagyunk, ezzel együtt két lábbal állunk a földön, fűzte tovább e szavakat Andreas Szakácsi, a CLAAS Hungária Kft. ügyvezetője, a CEO szóvivője, aki az elmúlt 20 évre visszatekintve három gondolatot fogalmazott meg. A születésnappal és a cég növekedésével kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy szinte napra pontosan 20 évvel ezelőtt, 1997. június 18-án vették át a telephelyet. A tulajdonosok, azon túl, hogy biztosították az erőforrásokat az új társaság alapításához, megismertették velük egy családi társaság értékeit, különösen a tiszteletét. Megtanulták, hogyan működjenek, mint a CLAAS magyarországi leányvállalata. Kialakították és megtalálták helyüket a magyar iparban, elkötelezett és hosszú távú munkáltatóvá nőtték ki magukat. Nyolcszáz munkavállalójukkal és a 35 milliárd forintot meghaladó éves forgalmukkal jelentősen hozzájárulnak a mai magyar gazdaság teljesítményéhez.

Az évforduló és a partnerség gondolattársítás során arra emlékeztetett, hogy a CLAAS Hungária és a partnerei közötti kapcsolat mindig kölcsönös tiszteleten és bizalmon alapult. Magukat minden tekintetben megbízható partnernek tartják a munkavállalók, az üzletfelek, az oktatási intézmények, az állami és helyi hatóságok, valamint a tulajdonosok és az ügyfelek számára is.

Végül az opciókra és az evolúcióra hívta fel a figyelmet, mert mint mondta, a CLAAS csoportnak – a maihoz képest – nem volt szigorúan vett terve a CLAAS Hungária megalakulásakor. Ennek következtében a CLAAS Hungária mintegy evolúciós folyamaton esett át. Az eredmény azonban nem valami teljesen új volt, inkább a már eleve benne rejlő lehetőségek megvalósítását és továbbfejlesztését jelentette. Ehhez a társaság minden külső és belső lehetőséget magához ragadott.

Az eredmények pedig nem maradtak el, ezek közül a volumennövekedést, az új termékeket és az állami támogatások megszerzését emelte ki a szóvivő. A foglalkoztatottak számának növelése mellett az ingatlan méretét (9-ről 14 hektárra) is bővítették, és ma ők a legnagyobb mezőgazdasági gépgyártó vállalat Magyarországon. Beszállítóik fele magyar, a kombájnban és a vágóasztalban több mint 20 százalék a „magyar tartalom”. Ennél is fontosabb azonban, hogy tisztán termékgyártóból terméktervezővé fejlődtek, és folyamatosan erősítik azt a szerepüket, amit ők a magyar mezőgazdaság támogatójaként neveznek meg.

Díjazták a támogatást

A CLAAS Hungária Kft. 20. jubileumi évének alkalmából díjat alapított CLAASIcon néven. Ezt azon személyeknek adományozza, akik a cég működésében, fejlesztésében meghatározó szerepet játszottak, munkájukkal, együttműködésükkel jelentősen hozzájárultak a cég fejlődéséhez.

 

 

 

 

 

 

 

A díjat első alkalommal a jubileumi ünnepségen adták át Sziráki Andrásnak, Jóri J. Istvánnak és Csomán Sándornak.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu