Back to top

Gépre magyar!

Traktorok hangja törte meg a csendet Szentpéterúron, az IKR Zrt. és az IKR Gépkereskedelmi Kft. gyakorlati gépbemutatóra várta a környék gazdáit. A kelet zalai településen Szummer László gazdaságában öt gépkapcsolatot tekinthettek meg munka közben az érdeklődők.

Szaxon Attila vezérigazgató a rövidesen induló IKR Bérgép programjára hívta fel a figyelmet. Az IKR Zrt. vezetője elmondta, a gazdák között nagy tetszést aratott ötlet szerint új eszközöket kapnának a termelők a kezükbe, s ezeket három évente cserélnék. Az érdeklődést mutatja, hogy már most közel kétszerese lenne a jegyzés, mint a rendelkezésre álló finanszírozási összeg. A szakember kiemelte, a jövő évi programra elkezdődött az előjegyzések felvétele.

 

sz_1.jpg

Robosztus váltvaforgató ekéje az Angeloninak a Superfly, amiből Szentpéterúrra a négyfejes változatot hozták el
Fotó: viniczai

 

Bánki Lóránd, az IKR Gépkereskedelmi Kft. ügyvezetője az Angeloni gépcsaládot mutatta be. Mint elmondta, életre szóló gépekről van szó, melyek sikerét az országban már több helyen, évek óta használó gazdák igazolják vissza. Az Olaszországban piacvezető cég hazai importőre két éve az IKR. Nem csak robosztus, nagy igénybevételre készült, jó munkaminőségben dolgozó eszközökről van szó, de a kiváló ár-érték arányra is felhívta a figyelmet a szakember.

 

sz_3.jpg

Univerzálisan alkalmazható a Poker 4 méteres kultivátor
Fotó: viniczai

sz_4.jpg

Kúpgörögővel szerelték az Angeloni FMC 4 méteres nehéztárcsát
Fotó: viniczai

 

A talajművelő eszközök mellett három McCormick erőgépet is megtekinthettek az érdeklődők. Az elmúlt év őszétől az Argo Tractors és az IKR Gépkereskedelmi Kft. között szerződés jött létre, amelyben az IKR Gépkereskedelmi Kft. kizárólagos importőri státuszt kapott Magyarország szinte teljes területére. A vállalat négy megyét, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét kivéve saját hálózatában megkezdte a McCormick traktorok forgalmazását.

A McCormick olyan történelmi márka, melyet 1831-ben alapítottak Észak-Amerikában, s mindig egyet jelentett a megbízhatósággal párosuló magas műszaki színvonallal. Ma már a világhírű német ZF hajtáslánc kerül a csúcs modellekbe, és a beépített motorok is – Perkins, Iveco – a motorgyártás felső szintjét képviselik. A modellválaszték 35-től 300 LE teljesítményig terjed.

 

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Ugrásszerűen nő az okos mezőgépek piaca

Húsz milliárd dollárral bővülhet az okos mezőgépek piaca 2024-ig egy friss piaci elemzés szerint. A mezőgazdasági géppiac bővülésére globálisan is komoly hatást gyakorol a precíziós gazdálkodás terjedése. A globális változásokkal párhuzamosan Magyarországon is növekedést tapasztaltak a mezőgazdasági géppiacon az első negyed évben.

Ismét lesz Hajdúsági Expo

Stratégiai cél a mezőgazdasági gépgyártás támogatása, a fejlesztésében jelentős potenciál rejtőzik, ezért az Irinyi Terv kiemelt területein belül külön szakstratégiában foglalkozik az ágazattal - hangsúlyozta Nagy István a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese budapesti sajtótájékoztatóján.

A legelső szakmai program

Már hagyománnyá vált, hogy a Pápai Agrárexpo első napján úgymond „0”-ik programként szántóföldi gépbemutatót rendeznek. Így történt ez alkalommal is, ugyanis 2 órával az ünnepélyes megnyitó előtt a Pápai ipari park területén a harmadik gyakorlati gépbemutatón több mint 10 erő- és munkagépet láthattak az érdeklődők. A kiállítás szervezőinek nem titkolt célja volt ezzel a programmal, hogy az expo mezőgazdasághoz kapcsolódó szakmai oldalát tovább erősítsék.

Hamarosan igényelhető az erdészeti gépbeszerzési támogatás

2017. június 1-től nyújthatók be a támogatási kérelmek az ,,Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházások" című, VP5-8.6.1-17 kódszámú pályázati felhívásra.

A szántóföldi napokon nem csak nézni szabad

2017. május 31. és június 1. napokon rendezik meg az I. NAK Szántóföldi Napok AgrárgépShow-Mezőfalva rendezvényt, ahol az álló gépbemutatók mellett a mezőgazdasági gépeket munka közben is megtekintheti.

Az amerikai farmerek szeretik a drónokat

Egy új, több mint ezer amerikai farm bevonásával készített közvélemény-kutatás szerint az USA földművelőinek 21 százaléka tervezi, hogy idén drónt fog reptetni a földjei fölött.

Erősítenék a magyar-szerb kapcsolatokat a mezőgazdaság terén

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar-Szerb Üzleti Tanács és a Vajdasági Gazdasági Kamara csütörtökön az újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár keretében megtartott vajdasági-magyar üzleti fórumon - közölték a szervezők.

Precízió és környezetvédelem

A precíziós gazdálkodás a versenyképesség kulcsa és egyben környezetkímélő gazdálkodási gyakorlat. A technológia alkalmazásával növelhető a hatékonyság és könnyen betartható a jó gazdálkodási gyakorlat. A modern technológiák adaptálása és alkalmazása sok előnnyel járat a gazdáknak. Ez és még sok más hasznos ismeret derült ki Balla István Gödöllőn tartott előadásából.