0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Indul a kamarai választás

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2017. május 24-i küldöttgyűlési döntése szerint 2017. november 3-án kerül sor a megyei küldöttválasztásokra. A választási eljárás első állomása a jelölő szervezetek nyilvántartásba vétele, ezt a kamarai választásokon listát állítani szándékozó szervezetek 2017. július 15-ig kezdeményezhetik a 2017. július 1-jén megalakuló Országos Kamarai Választási Bizottságnál.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) küldöttgyűlése 2017. november 3-ára tűzte ki a megyei küldöttválasztások időpontját. A választási eljárás első állomásaként az Országos Kamarai Választási Bizottság (OKVB) megalakulásától, 2017. július 1-jétől 2017. július 15-ig kezdeményezhetik nyilvántartásba vételüket a kamarai választásokra listát állítani szándékozó szervezetek.

A NAK Alapszabálya értelmében a megyei küldöttválasztó közgyűlésen a küldöttek személyére listaállítás formájában jelöltállításra jogosultak – az Alapszabályban meghatározott feltételek mellett – az országos érdekképviseleti szervezetek, az érdekképviseletek országos szövetségei, illetve olyan egyesületként működő, az agrárgazdasági tevékenységet folytatók érdekképviseletét ellátó szervezetek, amelyek rendelkeznek az adott megyében nyilvántartott kamarai tagok tíz százalékának támogató ajánlásával.

A NAK Alapszabályában meghatározott feltételek teljesülése esetén a jelölő szervezeteket, valamint a támogató szervezeteteket az OKVB 2017. augusztus 15-ig nyilvántartásba veszi, melyről a jelölő szervezetet írásban tájékoztatja, továbbá erről tájékoztatót tesz közzé a kamara internetes portálján.

A nyilvántartásba vett jelölő szervezeteknek a megyei kamarai küldöttgyűlési küldöttjelöltek nevét tartalmazó listát legkésőbb 2017. szeptember 8-ig kell eljuttatniuk az OKVB-nek.

A kamarai választásokra történő felkészülés elősegítése érdekében a NAK portálján (www.nak.hu) már elérhetők azok a tájékoztatók, amelyek a választások menetéről, illetve a lebonyolítással összefüggő egyes eljárási határidőkről nyújtanak részletes információt, illetve megtalálhatók a jelölő szervezetek nyilvántartásba vételéhez szükséges dokumentumok is.

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara