0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Múzeumok Éjszakája

Június 24-ére esik az idén a Múzeumok Éjszakája, és bőven lesz miből válogatni. Nem feltétlenül kell megijedni az éjszaka szótól, hiszen már kora délután elkezdődnek a rendezvények, viszont aki ténylegesen bele szeretne hasítani az éjszakába, az akár még kettőkor is talál kultúrprogramot magának.

Ízelítőként összeválogattunk néhány helyszínt, de ennél lényegesen sokrétűbb a felhozatal.

Az ELTE botanikus kertéjében, közismert nevén a Füvészekertben elég érdekesnek ígérkezik a növénysimogató néven meghirdetett program, de lesz egyebek között szakvezetés a gyógynövénykertben, valamint madárgyűrűzési bemutató és kézműves gyerekfoglalkozás is.

Aki már a Füvészkert környékén jár, annak érdemes átmennie az utca túloldalára a Magyar Természettudományi Múzeumba, ahol „Éjszakai mocorgók nyomában” címen sünökkel, denevérekkel, pelékkel és bogarakkal lehet ismerkedni.

Az ELTE TTK Természetrajzi Múzeumában idén elsősorban az év ásványa (kvarc) és az év ősmaradványa (barlangi medve) köré szerveznek a természettudományos játszóházat; az óbudai Goldberger Textilipari Gyűjteményben pedig festőnövényes alkotóműhelyt tart Hajgató Sára, a Botanika márka megálmodója.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az idén kiemelt figyelmet szentel a meteorológiai mérések minél szélesebb körben való bemutatásának, hiszen 300 ével ezelőtt, 1717-ben kezdődtek meg Sopronban az első műszeres mérések. Ezért nemcsak budai székházában, hanem a pestszentlőrinci Marczell György Főobszervatóriumának műszerkertjében is sok-sok színes programmal készül a vendégek fogadására.

Budafokon egy pezsgősdugó, egy palack és egy pohár belsejében lehet sétát tenni a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont jóvoltából, az ódon pezsgőérlelő pincében pedig mindenki megtudhatja, hogyan kerül a buborék a pezsgőbe.

A Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola japánkerti sétával és a Varga Márton Múzeummal várja a látogatókat.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum igazi éjszakába nyúló mulatságot szervez a Vajdahunyadvárban –egyebek között színészek tartanak tárlatvezetést, a Viasat History közreműködésével brit középkori várak hangulatát idézik meg a szervezők, de lesz egy sor koncert és éjszakai toronytúra is –, az ugyancsak a Magyar Mezőgazdasági Múzeumhoz tartozó keszthelyi Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen pedig családi délutánt tartanak állatsimogatóval és működő veterán traktorokkal.

 

A Múzeumok Éjszakája keretében szervezett összes program, városonkénti bontásban itt böngészhető végig.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu