0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Igényelhető a sertés törzstenyészetek fejlesztését szolgáló támogatás

A 2017. évre 40 millió forint forrás áll rendelkezésre a sertéságazati stratégiai intézkedések keretében a törzstenyészetek fejlesztését szolgáló mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásra.

A 78/2013. (IX.10.) VM rendelet alapján vissza nem térítendő, mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhetnek a törzskönyvezett sertéstenyészet állattartói a tenyészsertés és szaporítóanyag, a teljesítményvizsgálat és törzskönyvezés végzéséhez szükséges eszközök, a törzskönyvi rendszer használatára alkalmas számítógépes konfiguráció, és a sertés mesterséges termékenyítéshez szükséges laboratóriumi eszközök, állatgyógyászati eszközök és az állatjóléti státusz javítását szolgáló eszközök, berendezések beszerzésével kapcsolatos költségeik részleges fedezéséhez.

A támogatás igénybevételéhez a támogatási kérelmet a 83/2017. (VI. 14.) számú Kincstár Közlemény 1. számú melléklete szerinti, N0741 számú „Támogatási kérelem” nyomtatványon 2017. július 10-ig kell benyújtani a Magyar Államkincstárhoz az előírt melléklet csatolásával együtt.

Forrás: NAK/Magyar Államkincstár