Back to top

Tordasi kajszi bemutató

2017. június 21.
Tordas
NÉBIH Tordasi Fajtakísérleti Állomás

Idén június 21-én tartja a fajtabemutatót NAK-NÉBIH közös szervezésben. A nagyon korai és korai érésű fajták lesznek a középpontban.

Tervek szerint hazai szakértőket és külföldi előadókat is szeretnék meghívni, hogy tapasztalataikat megosszák a kajszi termelőkkel.

Zoran Keserović professzor (Szerbia) az Újvidéki Egyetem gyümölcstermesztési szakértője. Intenzív kajszi ültetvény rendszereket ismertet régiós szomszéd országbeli tapasztalatok alapján.

Pierre Rochepeau és Guillaume Roch (Franciaország) az INRA illetve CEP Innovation szakértői a rezisztens kajszi fajta-előállítás módszerét, eredményeit ismertetik.

A részvétel ingyenes. A regisztráció a NAK honlapján lehetséges.

Részletes program elérhető a letölthető meghívóban.

Innováció és terjeszkedés jellemzi az Auchant

Az Auchan Retail Magyarország az elmúlt esztendőben 19 áruházban és 18 töltőállomáson 350,4 milliárd forint éves bruttó forgalmat és 3,8 százalékos forgalmi fejlődést ért el, ugyanakkor 43 milliós blokkszámmal, 3 százalékos vásárlószám-növekedéssel zárta az elmúlt esztendőt.

Jogász és politikus

Jó agrárminiszter az esőt is meghozza, hallatszott a sorokból, rövid időre megnyíltak az ég csatornái, amikor a Magyar Mezőgazdasági Múzeum városligeti épülete előtt felavatták Darányi Ignác, egykori földművelésügyi miniszter szobrát.

Szupertáborába keres önkénteseket a Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark nyári napközis tábora évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend: sokan már eleve visszatérőként érkeznek a Vackor Táborba, a lelkes általános iskolásoknak és szüleiknek köszönhetően a turnusok szabad helyei szinte pillanatok alatt betelnek.

Faóriások, túrák, hajókirándulás a gemenci szezonnyitón

Háromnapos programsorozattal, nosztalgiavonat- és hajókirándulással, gyalogtúrákkal nyílik meg a hosszú hétvégén az idei ökoturisztikai szezon a Gemencben.