0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Opera a pohárban

Plácido Domingo Classics Selection néven limitált kiadású vörösborral rukkolt elő a villányi Bock Borászat. A világhírű operacsillag ízlése szerint készült cuvée Pécsett debütál a Plácido Domingo Classics fesztiválon, amelynek június 24-ei Traviata-előadásán maga a Maestro is fellép.

A villányi borászat a Pécs–Plácido Domingo Classics által idén alapított új nemzetközi multikulturális rendezvénysorozat és a névadó művész tiszteletére készítette a limitált kiadású vörös házasítást. A bor méltán viseli a fesztivál nevét, ugyanis a Maestro választotta ki azt a 2012-es prémium cuvée-t, amely Plácido Domingo Classics Selection néven került a palackba. A fesztivál látogatói elsőként Pécsett, a június 22–25. között megrendezésre kerülő komolyzenei fesztivál ideje alatt kóstolhatják meg a Domingo ízlését tükröző bort, amely a sorozat további állomásain is kísérni fogja az évenként jelentkező rendezvényt.

Plácido Domingo és a pincészet kapcsolata egyébként nem új keletű: Pécs polgármestere, Páva Zsolt és az énekes magyarországi fellépéseit szervező GuliAnd csapata első alkalommal 2008-ban, a sztártenor nagysikerű pécsi koncertjének idején hívta meg a művészt Villányba. Plácido Domingo ekkor ismerkedett meg a borvidék, így a Bock Pince boraival. Az operacsillag és Bock József egy évvel később, a szintén Pécsett megrendezett Operalia elődöntőjét követően még szorosabbra fűzte a kapcsolatot: ekkor Domingo tizenkét operaházi igazgató, az Operalia 2009 zsűritagjai és barátai társaságában vendégeskedett a pincénél. A testes vörösborokért lelkesedő művész Magyarországon járva azóta több alkalommal kóstolta Bock József borait, amelyek ma már az Operalia-díjas új nemzetközi operasztár-generáció koncertjeit bemutató „The Voices” produkció állandó partnerévé váltak.

Forrás: Pince Művek sajtóközlemény