0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Megvan a forrás a magyar szürkék útjára

A „Magyar Szürkék Útja – kulturális tematikus útvonal Hajdú-Bihar megyében” című projekt megvalósítására a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a megye 7 településével konzorciumban még 2016 májusában nyújtott be támogatási kérelmet. Idén májusban érkezett az értesítés: a vissza nem térítendő támogatás megvan, megköthető a támogatási szerződés, hamarosan kezdődik a projekt.

A konzorcium a támogatási kérelmet a Hajdú-Bihar Megyei Integrált Területfejlesztési Programban elkülönített 975 millió forintos keret terhére nyújtotta be.

A megyei önkormányzat, mint konzorciumvezető felel a projekt teljes körű megvalósításáért, ezen belül menedzsmenti feladatokat lát el, és önálló projektrészt valósít meg, ami interaktív turisztikai információs terminál beszerzése, kialakítása, a projekthez kapcsolódó időszakos kiállításokkal, tárlatvezetéssel, vetítésekkel, előadásokkal. Továbbá a rendezvényekhez kapcsolódó eszközök beszerzése (mobil színpad, rendezvénysátor, fény- és hangtechnika, árusító faházak) – tájékoztatott Pajna Zoltán, a közgyűlés elnöke.

A projekt keretében a megyei önkormányzat 160 milliós fejlesztést valósít meg, aminek kezdési időpontja július 1. A projekt 27 hónap alatt valósul meg, befejezése 2019 szeptemberére várható. A konzorcium tagjai: Balmazújváros, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Hortobágy, Nagyhegyes és Nádudvar önkormányzata.

Forrás: haon.hu