0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Bukás a hétvégi versenyen: Lázár fia súlyosan megsérült

A fiú segédhajtóként vett részt a nebanicei fogathajtó verseny szombati maratonhajtásán, ahol Lázár Zoltán kocsija felborult. A fiút éjjel megoperálták Győrben. Lázár Zoltán azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy a baleset - amelyben három lova is megsérült - hogy befolyásolja az idény hátralévő részét.

„Zolika súlyos kézsérülést szenvedett. Csehországban amputálni akarták az ujját, ezért az elsősegély után inkább azonnal hazaindultunk. A győri kórházban plasztikai műtétet hajtottak végre rajta” – mondta a nyolcszoros világbajnok hajtó Lázár Zoltán, aki elárulta, a díjugratóként is versenyző fia agyrázkódást is szenvedett.

Lázár Zoltánnak a válla és a csuklója sérült meg, de egyelőre nem tudja mennyire súlyosan, a hétfői vizsgálat után derül ki, szükség van-e műtétre.

„Meg akartuk nyerni a maratonhajtást és nagyon jó időket értünk el. Magamra vállalom, én hibáztam. Az egyik akadályban nagyobb tempót választottam a kelleténél, emiatt oszlopnak hajtottunk. A kocsi felborult, mi leestünk róla. Sajnos aztán a kocsi helyre állt, így a fogat elszabadult és csak 500 méter múlva tudták megfogni, amikor ismét felborult a kocsi” – mondta a 44 éves sportember.

Lázár Zoltán azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy a baleset – amelyben három lova is megsérült – hogy befolyásolja az idény hátralévő részét. A hajtó eredeti programjában a két hét múlva esedékes aacheni négyesfogathajtó-verseny, az augusztusi Európa-bajnokság és a szeptemberi kettesfogathajtó-világbajnokság is szerepelt.

Forrás: MTI