0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Barackmetszési bemutató lesz Soroksáron

A kajszi- és az őszibarack intenzív művelési rendszereivel ismerkedhetnek, és metszési bemutatón vehetnek részt az érdeklődők a Szent István Egyetem Gyümölcstermő Növények Tanszékének ingyenes rendezvényén. A helyszín Soroksár, az időpont július 26.

A SZIE Kertészettudományi Karához tartozó soroksári Kísérleti Üzem és Tangazdaság konferenciatermébe, a bennfentesek által csak „NDK épületként” emlegetett, vadszőlővel befuttatott épületbe várják a szervezők a kajszi- és őszibarack-termesztés iránt érdeklődőket 2017. július 26-án, szerdán (a pontos cím Budapest, Túri István út 2., a tömegközlekedéssel érkezők a 166-os BKV-buszjárat „Kertészeti Egyetem” megállójánál szálljanak le).

Az előadások reggel 9-kor kezdődnek és Helfné Szabó Zsuzsanna, a tangazdaság igazgatója vezeti le a konferenciát. Elsőként a SZIE Genetika és Növénynemesítés Tanszékén nemesített kajszifajtákról számol be dr. Guthermuth Ádám nemesítő, majd dr. Szalay László egyetemi docens a kajszi- és őszibarackfajták fagytűréséről, Kulcsár László szaktanácsadó pedig a kajszi- és őszibarack-termesztés kritikus pontjairól tart előadást.

Konzultáció és kávészünet után 10.30-tól 13.00-ig tart a metszési bemutató, valamint a Gyümölcstermő Növények Tanszék kísérleti ültetvényeinek bejárása Adamovich Péter (őszibarack), illetve dr. Szalay László (kajszi) vezetésével.

A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. További információ a Szalay.Laszlo@kertk.szie.hu címen kérhető.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu