0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Felavatták a CEVA-Phylaxia új vakcinagyártó üzemét a fővárosban

Ünnepélyes keretek közt adták át Budapesten a CEVA-Phylaxia új üzemét, a beruházás mintegy 25 millió eurós, azaz 7,8 milliárd forintos befektetés. Ez is bizonyítja, hogy a CEVA Santé Animale a világ tíz leggyorsabban fejlődő állategészségügyi cégeinek egyike.

A projekt 3900 négyzetméteren valósult meg, melynek keretében mintegy 100 új berendezéssel gyarapodott a gyártókapacitás. A befektetés során hatvan új munkahely létesült.

Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Dr. Marc Prikazsky, a CEVA elnök-vezérigazgatója és Thierry Le Flohic, a CEVA biológiai egységének igazgatója mondott beszédet az ünnepélyes átadón.

Az innováció a siker kulcsa, mondta ennek keretében Dr. Marc Prikazsky, de korunkban, amikor egyre kiélezettebb piaci versenyben kell helyt állni, ahol a vásárlók folyamatosan növekvő hatékonyságot és minőséget várnak el, az innováció is egyre összetettebb és költségesebb kihívásokat jelent. A kutatók és tudósok, illetve még az olyan campusok is, mint a budapesti, nehezen tudnak egyedül megbirkózni ezzel a kihívással. A nemzetközi szakértői együttműködésnek köszönhetően a cég kivételes eredményeket ért el különböző országok szakembereinek tudását hasznosítva – jelentette ki az elnök vezérigazgató.

Dr. Nagy István rámutatott arra, hogy a most átadott üzem és a cégcsoport kutatási tevékenysége a jövőben is hozzájárul úgy a magyar állatállományok egészségügyi státuszának megőrzéséhez, javításához, mint ahhoz, hogy az említett újabb és újabb kihívásokkal világszinten is hatékonyan tudjuk felvenni a harcot.

A legújabb automatizált gyártósorok mindegyike a legmodernebb technológiákat alkalmazza. Az új üzem több termékcsoport gyártását teszi lehetővé egy új technológia kialakítása mellett egyes meglévő termékek antigéngyártás-kapacitása megduplázódott, tovább két új különálló inaktivált antigén-előállítást szolgáló laboratóriumot is kialakítottak.

Az átadón Thierry Le Flohic pedig azt hangsúlyozta, hogy mennyire büszkék céljuk múltjára, s annak jövőjét ezzel a magyarországi befektetéssel is erősítik. A CEVA csapata már bebizonyította, hogy igenis képes az innovációt exponenciális növekedésbe fordítani.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu