Back to top

Fergeteges programokkal várja látogatóit a 78. OMÉK

Szakmai nappal, Bioszigettel, Gyermekszigettel, Civil térrel, megnövelt területen várja látogatóit szeptember 20-24. között a HUNGEXPO-n és a Kincsem Parkban a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK).

A rendezvény több mint 100 éves történetében szeptember 19-én, most először lesz önálló Szakmai Nap. Ezúttal nem csak hazánkból, hanem az egész Kárpát-medencéből érkeznek szakmai kiállítók is.

A „G” pavilonban „Civil tér” mutatja be az agráriumhoz kötődő alapítványok, szakmai szervezetek munkáját, mellette „Biosziget” ad teret a gazdálkodóknak.

 

termelo.jpg

Fotó: Agrármarketing Centrum

 

A nagyközönséget ismét igazi kulturális kavalkád várja olyan közismert együttesekkel, előadóművészekkel, mint amilyen az ExperiDance Társulat is. Bővülnek a közönségprogramok, nagyobb hangsúlyt kap a természetvédelem és a fenntartható fejlődés kérdése is.

 

nagykozonseg.jpg

Fotó: Agrármarketing Centrum

 

És hogy miért érdemes kiállítani az OMÉK-on? Itt találja a választ!

Hogy miért érdemes kiállítani az OMÉK-on? - Csokoládia Kft.

 

További részletek a www.omek2017.hu oldalon olvashatók. A kiállítók jelentkezésükhöz a http://www.omek2017.hu/kiallitoknak/ felületen találnak bővebb információkat.

Forrás: 
Agrármarketing Centrum

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Főszerepben a magyar gazdák

Készülőben az országos agrárszakmai seregszemle, a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) reklámfilmje. Több helyszínen forgott számtalan, az agráriumnak fontos karakterrel, és az elmaradhatatlan állatokkal. A forgatás második napján a rendezővel és a kreatív vezetővel beszélgettünk a film motivációjáról, tartalmáról, történetéről és üzenetéről.

Merre tart a hazai agribusiness?

Az idei, 78. OMÉK, nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a szakmai közönség számára minden eddiginél gazdagabb programot nyújtson, ezért a vásár történetében először nulladik, azaz Szakmai Napot tartanak. A rendezvény első szakmai partnere az Agrárgazdasági Kutató Intézet.

Keresik a legkreatívabb iskolakertészeket

Videópályázatot hirdet az Iskolakertekért Alapítvány az Agrármarketing Centrum, hogy a nagyközönség is megismerkedhessen a legkreatívabb iskolakertekkel és az azokat működtető közösségekkel. A 10 legjobb kisfilmről az OMÉK közönségszavazása dönt majd.

Készülődés az országos seregszemlére

Idén a legfontosabb unión kívüli exportpiacunk lesz a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár partnerországa - mondta az agrártárca vezetője. Kosuge Junichi japán nagykövet szerint többek között japán séfek mutatják be tradícionálils magyar alapanyagokból készített ételkülönlegességeiket, továbbá az ország élelmiszereit és mezőgazdasági gépéit is megismerhetik a látogatók.

Élelmiszer innovációs ötletek versenyezhetnek az OMÉK-on

Az Ecotrophelia nemzetközi élelmiszer innovációs verseny magyarországi fordulóját az idén a szeptemberben tartandó 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) keretében rendezik, a főiskolás és egyetemi hallgatókból álló csapatok jelentkezését augusztus 31-ig várják a szervezők - közölte az Agármarketing Centrum.

Július végéig még lehet kiállítóként jelentkezni az OMÉK-ra

Összességében két hónappal, 2017. július 31-ig hosszabbítja meg a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripar Kiállítás és Vásár (OMÉK) kiállítói jelentkezéseinek határidejét a rendezvényt szervező Agrármarketing Centrum (AMC). Még minden kategóriában vannak kiadó helyek.

Szakmai nappal bővül az OMÉK

Az OMÉK történetében most először, szeptember 19-én szakmai nappal indul a rendezvénysorozat. Erre az Agrármarketing Centrum nem csupán szakmai konferenciákkal, szakmai fórumokkal és workshopokkal készül, hanem emellett teret enged a bel és külpiaci, üzleti kapcsolatok kiépítését, továbbá a meglévő piaci kapcsolatok erősítését szolgáló üzletember-találkozóknak is.

Élelmiszerhulladékok Megelőzéséért Díj és Ökoszigetek az OMÉK-on

Számos újdonsággal, így például a biotermelők és biotermékek reflektorfénybe állításával készül idén a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, az OMÉK. A különálló biosziget mellett a fenntarthatóság és a környezettudatosság kérdését állítja középpontba az OMÉK alkalmából kiírt, az élelmiszerpazarlás elleni küzdelmet díjazó pályázat is.

Ne várjon tovább – még 15 napig jelentkezhet kiállítónak az OMÉK-ra!

Közeleg Magyarország legnagyobb agrárszakmai seregszemléje, a 2017. szeptember 20-24. között, a HUNGEXPO és Kincsem Park területén megrendezendő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripar Kiállítás és Vásár (OMÉK).

Diákcsoportoknak és hallgatóknak idén ingyenes az OMÉK!

Ingyen látogathatnak el 2017. szeptember 20-24. között a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárra (OMÉK) azok az általános, középiskolai diákok, akik kísérő tanárukkal, legalább 10 fős csoportban regisztrálnak az OMÉK oldalára. Emellett térítésmentesen léphetnek be a rendezvényre a diákigazolványukkal előzetesen beregisztráló egyetemi és főiskolai hallgatók és oktatók is.