0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Átadták a halőrzést támogató vízi járműveket Agárdon

Továbbra is a kiemelten támogatott feladatok között szerepel a hazai halfajokat veszélyeztető kárókatona gyérítése, a halélőhelyek fejlesztése, a halászati őrzéshez szükséges egyenruha- és eszközbeszerzés támogatása – hangsúlyozta Ugron Ákos Gábor, állami földekért felelős helyettes államtitkár a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) halőrzést támogató eszközök ünnepélyes átadó eseményén.

A Velencei-tavi rendezvényen átadásra került a halászati őrzést segítő 39 db csónaktest, 30 db belső égésű és 10 db professzionális kategóriájú elektromos csónakmotor, valamint a vízijárművek szállítására alkalmas 23 db utánfutó a MOHOSZ kedvezményezett tagszövetségei, speciális jogállású tagjai, illetve tagszövetségeinek egyesületei részére.

A halőrzés hatékonyságának javítását célzó eszközbeszerzések támogatására – 70 százalékos támogatási intenzitással – eddig összesen 260 269 494 Ft összegű forrást biztosított a tárca a MOHOSZ részére. A támogatásból korábban már beszerzett összesen 20 db gépjárművet 2017 májusában vehették át a MOHOSZ tagszervezeti rendszerébe tartozó halgazdálkodásra jogosult kedvezményezettek.

Ugron Ákos hozzátette, a természetes vizeink halállományának védelmében végzett halászati őrzés hozzájáruláson kívül számos más támogatást is nyújtott és nyújt a tárca a MOHOSZ, továbbá egyes tagjai és speciális jogállású tagjai részére, többek között az őshonos halfajaink állományának fennmaradása, valamint a horgászat népszerűsítése érdekében.

A támogatási program ebben az évben is folytatódik, melynek keretében újabb 100 millió forint összegű forrást nyújt át a tárca a MOHOSZ részére.

Idén a tárca több 10 millió forinttal támogatja az őshonos halállomány megőrzése érdekében megvalósítandó, nem őshonos halfajok állományának gyérítésére irányuló ökológiai célú, szelektív halászathoz szükséges halászeszközök beszerzését, emellett ugyancsak több 10 millió forint támogatás jut a MOHOSZ országos léptékben megvalósuló Horgászsuli utánpótlás-nevelési és oktatási programjának megvalósítására is.

Forrás: FM Sajtóiroda