Back to top

Fontos kérdésben állnak bukásra a magyar cégek

A cégek több mint fele teljesen védtelen a kibertámadások ellen - derül ki egy informatikai biztonságra szakosodott cég felméréséből. Nemes Dániel, a Thycotic magyarországi képviselője szerint minél kisebb egy vállalat, annál felkészületlenebb, de legjobban védett vállalatoknak is van lemaradása.

A felmérésből kiderül, hogy a cégek több mint fele (58 százaléka) egy ötös skálán 1-esre vagy 2-esre értékeli a saját információbiztonsági berendezéseinek teljesítményét, illetve ezek mérését – mondta a Thycotic magyarországi képviselője. Nemes Dániel hozzátette, ez ráadásul inkább közepes és nagyobb cégekre vonatkozik, kisebbeknél valószínűleg még kevésbé lenne jó az eredmény, annak ellenére, hogy ezek a cégek is kifejezetten veszélyeztetettek, hiszen nagyvállalatoknak lehetnek beszállítói.

„A támadók, gyakran választják azt az utat, hogy a kicsiken keresztül jutnak be a nagyvállalatok rendszerébe.”

A cégmérettől, az iparágtól, de leginkább a cégkultúrától függ az, hogy egy vállalat mennyire felkészült a kiberbiztonság területén – mondta el a szakember. Hozzátette, azonban még a legjobban felkészülteknek is komoly tennivalóik vannak.

„A legtöbben használnak alapvető biztonsági eszközöket, például vírusirtót, ami ma már alapnak számít, de nagyon messze van az elégségestől.

A legfontosabb az lenne, hogy rendszerben nézzük a biztonság területét, nem elég egy-egy eszközt megvásárolni, hanem az információ kezelésének a folyamatát kell feltérképezni, és annak megfelelően kell egy arányos védelmi szintet beállítani.”

Az is cégkultúrától függ, hogy egy új rendszer kialakításakor üzemeltetéssel és az ahhoz szükséges személyzet költségével is kalkulál-e egy cég vagy csak az egyszeri beruházással – mondta Nemes Dániel, hozzátéve, hogy ez utóbbi nem a megfelelő hozzáállás.

Forrás: 
Inforádió

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Képes géptelenségek

A szervezők kitettek magukért, a mezőgazdaság működéséhez szükséges teljes gépesítési gépkínálatot sikerült felvonultatni a fedett és szabadtéri területen.

Gigászok és pléhkutyák a Fendt-től

Akkumlátoros elektromos erőgépet, kukoricavetést segítő robotokat és rekorddöntögető új kombájnt mutatott be a Fendt szeptember eleji nemzetközi sajtótájékoztatóján Marktoberdorfban.

Egyre fontosabbak a jó silózók

Az idei, XI. Kaposvári állattenyésztési Napok kísérőrendezvénye volt a VI. Állattartás Gépesítése Konferencia, amelyen a hallgatóság a kukoricaszilázs készítésének és felhasználásának korszerű gépesítésével kapcsolatos újításokat vehette számba.

Ipari és mezőgazdasági gépek a DM-KER Kft.-től

A DM-KER Kft. közel tíz éves múltra tekint vissza. A dinamikusan fejlődő vállalat mára meghatározó piaci szereplő az agrár- és építőipari gépek forgalmazása és szervizelése terén. Vezető üzletágai közé sorolható továbbá az az alkatrész-forgalmazás és a bérgépszolgáltatás is.

Bemutatkozik a FARKAS SZERVIZTECHNIKA Kft.

A 2004-ben alakult Farkas Szerviztechnika Kft. tulajdonosi körének több mint 30 éves gépészeti tapasztalatát és szakértelmét hasznosítja a javítástechnológiai eszközök értékesítése és karbantartása területén.

KISKORPÁD GÉPKER KFT.

Cégünk, a KISKORPÁD GÉPKER KFT. mezőgazdasági erő- és munkagépek forgalmazásával foglalkozó családi vállalkozás. Telephelyünk somogy megyében, Kaposvártól 15 km.-re a 61. főútvonalon, Kiskorpád határán található.

Wirax-Hungária Kft.

Mezőgazdasági munkaeszközök és alkatrészek kis és nagykereskedelme!

Gabonák minőségének megőrzése a tárolás során vegyszermentesen!

Nincs gázosítószer maradvány, kevesebbe kerül, mint a gázosítószer! A hűtőgép nyáron az állatoknál is felhasználható! Ne csak magadra gondolj, hanem az állatokra is!

Gépesítésre ítélt zöldségágazat

Bár egyes zöldség- és gyümölcskultúrákban elengedhetetlen az élő munkaerő alkalmazása, a munkavállaló-hiány inkább a gépesítést hozza magával. E folyamat pedig behatárolja, hogy a jövőben mit is érdemes és jövedelmező termeszteni.

A Väderstad és a John Deere stratégiai együttműködésre készül Oroszországban és Ukrajnában

A vevői közelség, valamint a piaci jelenlét erősítése érdekében a Väderstad regionális értékesítési együttműködést indít a John Deere kereskedői hálózatára építve, ami az jelenti, hogy mindkét gyártó termékeit ugyanazok a forgalmazók értékesítik majd.