0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Ingyen osztanak földet Kanadában

Ha van kedve mínusz húsz fokban földet művelni, és esetleg kanadai állampolgár, akkor érdemes sorba állnia a földekért, amiket Kanada északi részén, Yukon tartományban osztogatnak teljesen ingyen. Az elmúlt évtizedben több, mint 3200 hektár talált így gazdára.

A ramaty minőségű föld a terület történelme során nem vonzott túl sok farmert, meg úgy általában emberi lényt: a területen, ami nagyobb, mint Belgium, Dánia, Németország és Hollandia összesen, eddig csupán 40 ezren éltek.

Ennek a pangásnak szeretne most véget vetni a kanadai kormány: mivel Yukonnak kivételesen jót tett a globális felmelegedés (az átlaghőmérséklet 2 fokot növekedett az elmúlt 50 évben, ami kétszerese a világátlagnak), és egyre több a nedvesség is a területen, ingyen oszt a kormány földet a vállalkozó szellemű gazdáknak, hogy növeljék az óriási terület kihasználtságát – idézte a Reuters hírét az Index.hu.

A programban maximum 65 hektár földet ad oda ingyen az állam fejenként,

amennyiben a jelentkező saját zsebből kifizeti a földmérés költségeit, illetve írásban megígéri, hogy legalább hét évig nem adja el a földet, valamint építkezésekkel és befektetésekkel is fejleszti.

Yukonban egyébként eddig főleg csak zöldségeket és szénát termesztettek, de a felmelegedéssel együtt a terhelhető javak száma is nőhet.

A hatóságok jelenleg több tucat jelentkezést bírálnak el. Nem ez az első alkalom egyébként, hogy Yukonban csak úgy osztogatnák a földet: az elmúlt évtizedben több, mint 3200 hektár talált így gazdára.

Forrás: Index.hu