Back to top

III. Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága

2017. szeptember 7–10.
Mezőhegyes

A díjugrató-, a díjlovagló- és a military (lovastusa) szakágban – az olimpiai szakágakban – a fiatal lovak nemzetközi szintű megmérettetése elterjedt versenyforma, ám a fogathajtó sportban ez a képességfelmérés csak 2015-ben Mezőhegyesen kezdődött. A Nemzetközi Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága ekkorra kidolgozta a fiatal fogatlovak versenyszabályzatát. A rendezvény célja Világbajnoki mezőnyben, egyesfogtban felmérni a fiatal fogatlovak képességeit.

A fiatal fogatlovak világbajnokságának versenye új szabályokra épül. Az 5-6-7 éves lovak egyesfogatokba fogatolva mérik össze képességeiket a rangos nemzetközi zsűri előtt. A világbajnokság a kvalifikációs versenyből és a döntőből állt. A korosztályonkénti elődöntőket 80X40 méteres – tehát a hagyományosnál kisebb alapterületű – négyszögben rendezik, ahol az akadályhajtás pályáját is felépítik. 

A program

2017. szeptember 6., szerda

• 15 órától: Hivatalos megnyitó ünnepség. Lovas bemutató

2017. szeptember 7., csütörtök

• 8 órától: Kvalifikáció 5-6-7 éves lovak részére (díjhajtás, akadályhajtás)

2017. szeptember 8., péntek

• 9 órától: Kvalifikáció 5-6-7 éves lovak részére (díjhajtás, akadályhajtás)

2017. szeptember 9., szombat

• 9 órától: 5-6-7 éves lovak döntője (díjhajtás)

2017. szeptember 10., vasárnap

• 10 órától: 5-6-7 éves lovak döntője (kombinált hajtás)
• 15 órától: Ünnepélyes eredményhirdetés. Világbajnok-avatás

 

Kísérő programok

Caramell-koncert/ingyenes belépés: szeptember 8., péntek, 21 óra

Népművészeti kiállítás és vásár

Ízek utcája

 

„Barlangoljunk!” - március a barlangok hónapja

A Magyar Nemzeti Parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.

Változások 2018

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Változások 2018 címmel rendez évnyitó konferenciát március 2-án a Szent István Egyetem aulájában.

Malacvisítás Túrkevén

Már javában zajlik a XII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozó előkészítése, amit 2018. február 16-17 között tartanak Túrkevén. Határon túli böllércsapatok az idén is beszállnak a versenybe.

Innováció és terjeszkedés jellemzi az Auchant

Az Auchan Retail Magyarország az elmúlt esztendőben 19 áruházban és 18 töltőállomáson 350,4 milliárd forint éves bruttó forgalmat és 3,8 százalékos forgalmi fejlődést ért el, ugyanakkor 43 milliós blokkszámmal, 3 százalékos vásárlószám-növekedéssel zárta az elmúlt esztendőt.

Jogász és politikus

Jó agrárminiszter az esőt is meghozza, hallatszott a sorokból, rövid időre megnyíltak az ég csatornái, amikor a Magyar Mezőgazdasági Múzeum városligeti épülete előtt felavatták Darányi Ignác, egykori földművelésügyi miniszter szobrát.

Szupertáborába keres önkénteseket a Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark nyári napközis tábora évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend: sokan már eleve visszatérőként érkeznek a Vackor Táborba, a lelkes általános iskolásoknak és szüleiknek köszönhetően a turnusok szabad helyei szinte pillanatok alatt betelnek.

Faóriások, túrák, hajókirándulás a gemenci szezonnyitón

Háromnapos programsorozattal, nosztalgiavonat- és hajókirándulással, gyalogtúrákkal nyílik meg a hosszú hétvégén az idei ökoturisztikai szezon a Gemencben.