Back to top

Bonsaiok Angyalföldön

Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ három napig a Herman Ottó Bonsai Egyesület őszi kiállításának ad otthont.

Radnai Sándor, a Herman Ottó Bonsai Egyesület elnöke 35 évvel ezelőtt vált e növények rajongójává, és alapította meg az egyesületet. Időközben további négy klub alakult meg az országban, jelenleg összesen mintegy 200 tagot számláló tagsággal, és több ezer növénnyel.

A Herman Ottó Bonsai Egyesület a 13. kerület közéletének szerves része, a jövőben is számítanak az együttműködésükre - hangoztatta Borszéki Gyula, a Főváros 13. kerületének alpolgármestere megnyitójában.

bonsai kiállítás2.jpg

Aa házigazda egyesületen kívül az Óbudai Bonsai Egyesület, az Egyetemi Bonsai Klub, illetve magángyűjtők remekműveit is láthatjuk
Fotó: Algeier Wendy

A szombaton és vasárnap látogatható rendezvényen a házigazda egyesületen kívül az Óbudai Bonsai Egyesület, az Egyetemi Bonsai Klub, illetve magángyűjtők remekműveit is láthatjuk.

Vasárnap délután 2-től Rácz György bonsai mester tart alakítási bemutatót, ezalatt kicsik és nagyok a Homoludens Egyesület segédletével japán játékokat próbálhatnak ki.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Év traktora 2018: tarolt a Valtra

Az Agritechnica szakkiállításon immár 21. alkalommal adták át az év legjobb traktorainak ítélt „Év Traktora 2018” kitüntető címet három kategóriában. A legnevesebb európai mezőgép folyóiratok jól ismert szakíróiból álló zsűri 14 gyártó 23 „piacérett” traktorújdonsága közül válogatta ki kategóriánként azt az 5-5 típust, amelyeket különféle tesztelések eredményei alapján rangsoroltak.

Fekete növények?

Az angolszász országokban nagy népszerűségnek örvendő, a karácsonyi bevásárlási szezont nyitó Black Friday nálunk is kezd meghonosodni. Az elektronikai cikkek után sorban a többi, ajándékként adható termékeket kínáló üzletek is csatlakoztak az eredetileg Amerikából származó kezdeményezéshez. Körülnéztünk, vajon a dísznövény-kereskedők, kerti kellékeket forgalmazók is élnek-e idén a lehetőséggel.

Magyar zöldfelületekre magyar termék kellene

A dísznövényágazat valós és hathatós érdekképviselete érdekében szakmaközi szervezetté alakulna a Magyar Díszkertészek Szövetsége, a folyamat azonban vontatottan halad - derült ki a szövetség országjáró rendezvénysorozatának hódmezővásárhelyi állomásán. Jogszabályváltozással biztosítanák, hogy a nagyobb hazai beruházásoknál magyar kertészetek biztosítsák a zöldfelületek növényeit.

Gyönyörű díszbaromfik, ritka galambok éves seregszeméje

Az ismertebb, és a hazai tenyésztésben is gyakoribb fajták kiváló példányai mellett igazi különlegességeket, ritka magyar galambfajtákat, egyéb díszbaromfifélék különleges színváltozatú egyedeit is láthattak a madárbarát érdeklődők a hétvégén a Rákosmenti Kisállattenyésztő Egyesület hagyományos éves kiállításán.

Elkapkodták a ritka gekkókat a Terra-Akván

Idén második alkalommal rendezték meg a Terra-Akva kiállítás és vásárt, a hazai akvarisztika és terrarisztika egyik legrangosabb eseményét. Szárazföldi teknősből kevesebbet, a különféle gekkókból, törpehörcsögből, egérből, patkányból, sőt, tartástechnológiai eszközökből is többet vettek Dinamikusan növekszik az ízeltlábúak kínálata is: jelentős az élő, ám preparátumnak szánt lények forgalma is.

Hatszáz macska a Lurdy Házban

Igen nagy élményben volt része azoknak a macskabarátoknak, akik november 3. hétvégéjén ellátogattak a budapesti Lurdy Házba, Közép-Európa egyik legrangosabb macskás kiállítására. Több különleges, ritkább fajtát - mint a hagyományos és kanadai szfinx, a skót lógófülű, vagy az orosz kék macska - is testközelből szemlélhettek meg az érdeklődők.

Két mezőgazdaságigép-gyártó óriás aratott az Agritechnicán

A hannoveri Agritechnica kiállítás legfontosabb eseményei „Az Év Gépe 2018”, „Az Év Traktora 2018” és a termékdíj pályázat nyerteseinek kihirdetése volt. A 2018-as évben az AXIÁL Kft. két beszállítójának újdonságai is viselhetik a megtisztelő címeket.

Főszerepben a csónakorchideák

Az őszi kiállításon a Magyar Orchidea Társaság idén a Cymbidiumokat szeretné közelebb hozni a látogatókhoz. A négynapos (november 9–11) kiállítás során a több száz virágzó, sokszínű, illatos orchidea mellett a szakértők bemutatják a Cymbidiumok azaz csónakorchideák hibridjeit, valamint több, lakásban is tartható és virágoztatható, kistermetű, csüngő virágzatú új nemesítését is.

Ráérősen nevelt növények

A cserepes növényeket termesztő belga Fikona kertészet a minőségi növények mellett tette le a voksát. Nancy és Koen Peeters, a Fikona kertészet tulajdonosai arra törekszenek, hogy kifogástalan minőségű növényeket neveljenek, hagyjnak elég időt nekik a kifejlődéshez. A cserepes zöld növények iránti növekvő kereslet lehetőséget ad számukra, hogy ne a tömegtermelésre való áttérés legyen a jövő útja.

Megmondja a telefon, milyen növényt tegyünk a szobákba

A növények nemcsak a bennük felhalmozott jótékony vegyületekkel segítenek a betegségek leküzdésében, puszta jelenlétükkel is gyógyítanak, állapította meg egy asztrál kutatás. Ezúttal a levegőben lévő káros anyagok megkötése révén kifejtett hasznukra derült fény. Applikáció készült az optimális beltéri növénymennyiség meghatározásához.