Back to top

Elrajtolt a 12. Coop Rally

Idén 9 állomást látogat végig a Coop Rally közel 300 résztvevője, és 735 kilométert tesznek meg a magyar élelmiszer-feldolgozást népszerűsítő rendezvényen. A Coop Rallyt már a 12. alkalommal rendezik meg, a cél a magyar élelmiszeripar bemutatása.

Csaknem 300 versenyző kilenc állomást látogat meg az idei rendezvényen, ezzel mintegy 735 kilométert tesznek meg a résztvevők – mondta el az eseményen Pekó László. A CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke hozzátette: a több mint egy évtizede tartó összefogás és a COOP, valamint partnerei, beszállítói közös munkájának eredménye az is, hogy 2017-ben a Coop Rally, mint a hazai élelmiszer-előállítás legnagyobb közös ünnepe, kiérdemelhette a Magyar Termék Nagydíjat.

A Coop üzletlánc mára hagyományosnak számító éves szakmai programja a minőségi magyar termékekre kívánja felhívni a figyelmet azzal, hogy a verseny résztvevői 2 nap alatt több, a Cooppal kapcsolatban álló gyártót, feldolgozót látogatnak meg az országban. A rendezvény a hazai élelmiszertermékek középpontba állításán túl, a kereskedelem, a feldolgozás, valamint a termelők együttműködését is hangsúlyozza.

Coop Rally sajtótájékoztató
Coop Rally sajtótájékoztató
Fotó: BL

Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója az eseményen elmondta: a Coop Gazdasági Csoport egy rendkívül erős versenyben tartja piaci pozícióját. Stabil részesedésének egyik komoly összetevője az, hogy mindig is nagy figyelmet fordított a magyar termékekre.

Feldman Zsolt utalt rá, hogy a Földművelésügyi Minisztérium és a Coop között évekre visszatekintő kapcsolatnak immáron hagyománya van. A Coop – a kormány és az agrártárca elveivel összhangban - itthon előállított élelmiszert akar forgalmazni: ehhez megfelelő minőségű, választékú, mennyiségű, versenyképes termékekre van szüksége, ami a mezőgazdaság és a feldolgozóipar felelőssége, feladata és közös érdeke.

A kormány stratégiájával is egybevág a Coop Rally célja: felhívni a figyelmet a minőségi magyar termékekre – emelte ki Zsigó Róbert. A Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára hozzátette: a kormány az élelmiszeripart stratégiailag kiemelt ágazattá nyilvánította, és számos intézkedést hozott a minőség javítására.

Az eseményen elhangzott: a Coop minden lehetőséget megragad, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a magyar gyártók képesek kiváló minőségű termékek előállítására, és létezik egy stabilan, magas színvonalon működő élelmiszeripari gyártóbázis, amely egyaránt merít a magyar élelmiszeripar legjobb hagyományaiból, és fektet hangsúlyt az innovációra.

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Trendszerű pozitív folyamatok

Nagy Istvánnal, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkárával a többi közt arról beszélgettünk, hogy az elmúlt 8 évben a magyar állattartókat hogyan segítette az agrártárca, és hogy az elkövetkező időszakban várhatók-e olyan intézkedések, melyek a háztáji kisállattartást segítik a mindennapokban.

Elkészült az iskolásoknak szóló Nébih-es tananyag, szeptembertől élesben is bevetik

Ez év szeptemberétől indítja el iskolai programját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), aminek során kulcsszerepet kap majd a napokban elkészült, „Maradék nélkül” elnevezésű tananyag. Ennek lényege, hogy a gyermekek egy tematikus kiadvány, s a hozzá kapcsolódó foglalkozás révén kapjanak felvilágosítást és tanácsokat a napjainkban egyre nagyobb mértékű élelmiszerpazarlás csökkentése érdekében.

Nem nyit több üzletet a SPAR a benzinkutakon

A töltőállomásokon keresztüli terjeszkedést még 2013-ban kezdte el a társaság. Ugyanakkor hiába jelentette be a cég, hogy több mint 20 milliárdért hajt végre beruházást Magyarországon az idén, úgy néz ki, ez nem hat ki a kutakra.

Díjazták az agrárszakma nagyjait

Máig ható erőt ad 1848 példamutatása. A magyarság összefogása nehéz helyzetben olyan példa, amely a mai napig a nemzet számára fontos összetartó kapocs, megkerülhetetlen kiindulópont – mondta Fazekas Sándor a tárca 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségén, ahol állami és miniszteri kitüntetéseket adott át.

Folytatódik a kisüzem, nagyüzem harca

A budapesti Horizont kézműves söröket gyártó főzde együttműködést kötött a Carlsberggel. Gyenge Zsolt, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke szerint ezzel nincs baj, sokkal nagyobb gond, hogy a multinacionális vállalatok nem engedik a kisüzemi társaságokat érvényesülni.

Már lehet pályázni az új védjegyre, az Érték és Minőség Nagydíjra

A Kárpát-medence és az anyaország legkiválóbb szolgáltatásai és árui új védjeggyel szerezhetnek maguknak kitüntető figyelmet ezentúl: az Érték és Minőség Nagydíj váltja ugyanis az 1998-ban bevezetett, Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegyet. Az idén először meghirdetett Érték és Minőség Nagydíj Pályázatra 47 főkategóriában lehet jelentkezni, méghozzá május 25-ig.

Csökkenthető-e az élelmiszerhulladék mennyisége?

Hogyan csökkenthető az élelmiszerhulladék mennyisége, mi, hogyan és mire hasznosítható - többek között erről egyeztettek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) első kerekasztalbeszélgetésének résztvevői. A hatóság egyébként az élelmiszerláncban előforduló aktuális és fontos kérdések megvitatása, valamint a felmerülő problémák megoldása érdekében indított fórumsorozatot.

Már pályázhatnak az agrárcivil szervezetek a támogatásra

Megjelent az agrárágazati civil szervezeteket támogató pályázat 2018. évi kiírása. Az érintett szervezetek számára 40 millió forintos keretet különített el a Földművelésügyi Minisztérium.

Megalakult a Japán Mangalicatenyésztők Egyesülete

Mérföldkőhöz érkezett a mangalicaágazat Japánban, hiszen a jövőben szervezett keretek között ellenőrizhetik ennek a kivételes magyar fajtának a tenyésztését – jelentette ki Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára Tokióban, a Japán Mangalicatenyésztők Egyesületének ünnepélyes alakuló ülésén.

Húszezer hektárnyi szőlőterület újult meg 2010 óta 

Magyarországon 2010 óta 20 ezer hektárnyi szőlőültetvény újult meg, 1500-2000 hektárral nőtt a szőlőterület, a ténylegesen betelepített terület 80 ezer hektár - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a szőlő- és bortermelők számára készült tájékoztató kiadvány ismertetésekor.