Back to top

Elrajtolt a 12. Coop Rally

Idén 9 állomást látogat végig a Coop Rally közel 300 résztvevője, és 735 kilométert tesznek meg a magyar élelmiszer-feldolgozást népszerűsítő rendezvényen. A Coop Rallyt már a 12. alkalommal rendezik meg, a cél a magyar élelmiszeripar bemutatása.

Csaknem 300 versenyző kilenc állomást látogat meg az idei rendezvényen, ezzel mintegy 735 kilométert tesznek meg a résztvevők – mondta el az eseményen Pekó László. A CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke hozzátette: a több mint egy évtizede tartó összefogás és a COOP, valamint partnerei, beszállítói közös munkájának eredménye az is, hogy 2017-ben a Coop Rally, mint a hazai élelmiszer-előállítás legnagyobb közös ünnepe, kiérdemelhette a Magyar Termék Nagydíjat.

A Coop üzletlánc mára hagyományosnak számító éves szakmai programja a minőségi magyar termékekre kívánja felhívni a figyelmet azzal, hogy a verseny résztvevői 2 nap alatt több, a Cooppal kapcsolatban álló gyártót, feldolgozót látogatnak meg az országban. A rendezvény a hazai élelmiszertermékek középpontba állításán túl, a kereskedelem, a feldolgozás, valamint a termelők együttműködését is hangsúlyozza.

Coop Rally sajtótájékoztató
Coop Rally sajtótájékoztató
Fotó: BL

Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója az eseményen elmondta: a Coop Gazdasági Csoport egy rendkívül erős versenyben tartja piaci pozícióját. Stabil részesedésének egyik komoly összetevője az, hogy mindig is nagy figyelmet fordított a magyar termékekre.

Feldman Zsolt utalt rá, hogy a Földművelésügyi Minisztérium és a Coop között évekre visszatekintő kapcsolatnak immáron hagyománya van. A Coop – a kormány és az agrártárca elveivel összhangban - itthon előállított élelmiszert akar forgalmazni: ehhez megfelelő minőségű, választékú, mennyiségű, versenyképes termékekre van szüksége, ami a mezőgazdaság és a feldolgozóipar felelőssége, feladata és közös érdeke.

A kormány stratégiájával is egybevág a Coop Rally célja: felhívni a figyelmet a minőségi magyar termékekre – emelte ki Zsigó Róbert. A Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára hozzátette: a kormány az élelmiszeripart stratégiailag kiemelt ágazattá nyilvánította, és számos intézkedést hozott a minőség javítására.

Az eseményen elhangzott: a Coop minden lehetőséget megragad, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a magyar gyártók képesek kiváló minőségű termékek előállítására, és létezik egy stabilan, magas színvonalon működő élelmiszeripari gyártóbázis, amely egyaránt merít a magyar élelmiszeripar legjobb hagyományaiból, és fektet hangsúlyt az innovációra.

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Megkezdődött a 2020 utáni KAP érdemi vitája

A Mezőgazdasági és Halászati Tanács július 16-i brüsszeli ülésén került sor az új Közös Agrárpolitika jövőbeni szabályainak első érdemi vitájára. Az uniós agrárminiszterek a szabályozás egyszerűsítésének lehetőségeiről folytattak vitát.

Nagy sörteszt: a Nébih atomjaira bontotta a dobozosokat

A nyár és a meccsnézés egyik sláger termékét, a világos dobozos söröket tesztelte Szupermenta projektjében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Első alkalommal fordul elő, hogy mindent rendben találtak a szakemberek, még jelölési hiba sem akadt.

Tudatosan eszünk több gyümölcsöt és kevesebb gyorsételt

A hazai lakosság fogyasztói szokásainak változása az egészséges és tudatos életmód irányába mutat, ugyanis a megkérdezettek azt állítják, hogy 2013-hoz képest több zöldséget, gyümölcsöt és hazai élelmiszert fogyasztanak.

A magyar élelmiszeripar nem szenved hiányt szén-dioxidból

Miközben a nyugat-európai élelmiszeripar szén-dioxid-hiánnyal küzd, a magyarországi ellátás kiegyensúlyozott - közölte a Világgazdaság.

Véget érhet az üvegkrízis: ismét termel az orosházi öblösüveggyár

Az orosházi öblösüveggyárban 20 millió eurós beruházással elkészült az új kemence, így újra indult a termelés 145 nap után - közölte az átadási ünnepség előtt az O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft. ügyvezetője az MTI-vel Orosházán.

ASP: kamatmentes hitel és többlettámogatás a mangalicára

Eddig sikerült elkerülni a nagyobb bajt a sertéságazatban Magyarországon - mondta Nagy István agrárminiszter. Noha csökkent a hazai sertéshús ára, a folyamat egyelőre nem hozható összefüggésbe a  vaddisznóállományban fellelt afrikai sertéspestises ese­tekkel - derült ki az ágazati egyeztetés után.

Túlélte az Agrokor

Horvátország legnagyobb magántulajdonú cégcsoportja, a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Agrokor hitelezői szerdán megszavazták a válságmenedzsment által előkészített megállapodást, amely szerint a két állami orosz bank, a Szberbank és a VTB Bank több mint 46 százalékos tulajdonrészt szerzett a vállalatban.

Népszerűek a látványpékségek

Jó éve volt tavaly a három legnagyobb hazai látványpékség-hálózatnak. Nőtt a forgalmuk, és az eredményük is szépen mutat, a béremelések terhe sem vetette vissza a lendületüket.

Folytatódik a fagy- és jégkárenyhítés

Az idei tél végi, tavaszi fagyok jelentős károkat okoztak a hazai mezőgazdasági kultúrákban, amit a gyümölcstermelők úgy fogalmaztak meg, hogy a fagyok már jórészt elvégezték helyettük a betakarítást. Mindezt még tetézték a június eleji jégverések. Egyes tájegységek termelői szerint, amit a fagy meghagyott, azt a jég elvitte.

A pálmaolaj bojkottja nem csökkentené a fajpusztulás veszélyét

Az olajpálma-ültetvények 193 súlyosan veszélyeztetett faj, többek között az orángutánok, tigrisek és gibbonok létét fenyegetik. A pálmaolaj bojkottja nem jelentene megoldást a fajok pusztulásának problémájára a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) szerint.