Back to top

Elrajtolt a 12. Coop Rally

Idén 9 állomást látogat végig a Coop Rally közel 300 résztvevője, és 735 kilométert tesznek meg a magyar élelmiszer-feldolgozást népszerűsítő rendezvényen. A Coop Rallyt már a 12. alkalommal rendezik meg, a cél a magyar élelmiszeripar bemutatása.

Csaknem 300 versenyző kilenc állomást látogat meg az idei rendezvényen, ezzel mintegy 735 kilométert tesznek meg a résztvevők – mondta el az eseményen Pekó László. A CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke hozzátette: a több mint egy évtizede tartó összefogás és a COOP, valamint partnerei, beszállítói közös munkájának eredménye az is, hogy 2017-ben a Coop Rally, mint a hazai élelmiszer-előállítás legnagyobb közös ünnepe, kiérdemelhette a Magyar Termék Nagydíjat.

A Coop üzletlánc mára hagyományosnak számító éves szakmai programja a minőségi magyar termékekre kívánja felhívni a figyelmet azzal, hogy a verseny résztvevői 2 nap alatt több, a Cooppal kapcsolatban álló gyártót, feldolgozót látogatnak meg az országban. A rendezvény a hazai élelmiszertermékek középpontba állításán túl, a kereskedelem, a feldolgozás, valamint a termelők együttműködését is hangsúlyozza.

coop.jpg

Coop Rally sajtótájékoztató
Coop Rally sajtótájékoztató
Fotó: BL

Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója az eseményen elmondta: a Coop Gazdasági Csoport egy rendkívül erős versenyben tartja piaci pozícióját. Stabil részesedésének egyik komoly összetevője az, hogy mindig is nagy figyelmet fordított a magyar termékekre.

Feldman Zsolt utalt rá, hogy a Földművelésügyi Minisztérium és a Coop között évekre visszatekintő kapcsolatnak immáron hagyománya van. A Coop – a kormány és az agrártárca elveivel összhangban - itthon előállított élelmiszert akar forgalmazni: ehhez megfelelő minőségű, választékú, mennyiségű, versenyképes termékekre van szüksége, ami a mezőgazdaság és a feldolgozóipar felelőssége, feladata és közös érdeke.

A kormány stratégiájával is egybevág a Coop Rally célja: felhívni a figyelmet a minőségi magyar termékekre – emelte ki Zsigó Róbert. A Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára hozzátette: a kormány az élelmiszeripart stratégiailag kiemelt ágazattá nyilvánította, és számos intézkedést hozott a minőség javítására.

Az eseményen elhangzott: a Coop minden lehetőséget megragad, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a magyar gyártók képesek kiváló minőségű termékek előállítására, és létezik egy stabilan, magas színvonalon működő élelmiszeripari gyártóbázis, amely egyaránt merít a magyar élelmiszeripar legjobb hagyományaiból, és fektet hangsúlyt az innovációra.

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Budapesten lesz a gasztronómiai világ egyik legrangosabb eseménye

Budapesten rendezik március 26-án a gasztronómiai világ egyik legrangosabb eseményét: a Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésében bemutatják a Michelin-kalauz európai éttermeinek friss listáját - közölte Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója egy más témában tartott sajtótájékoztatón hétfőn.

420 millió forint a határon túli falugazdász hálózat kiterjesztéséhez

A magyar kormány támogatást nyújt a határon túli falugazdász hálózat kiterjesztéséhez - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kolozsvári sajtótájékoztatóján pénteken.

Könyvbe foglalt eredmények

A magyar mezőgazdaság Európa egyik leggyorsabban fejlődő agráriuma, az elmúlt 8 évben kibocsátása a másfélszeresére nőtt, több mint 70 ezer munkahelyet teremtett - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Szövetségben a magyar mezőgazdaságért című kiadvány bemutatóján. A kiadványt a kormányzat agrárpolitikusai országjáráson mutatják be a gazdáknak.

A biztonságos termelés megfelelő a növényvédelemmel kezdődik

A növényvédelem a mezőgazdaság kiemelt fontosságú területe - mondta Nagy István, az agrártárca parlamenti államtitkára a Növényvédelmi Bizottság ülésén a Földművelésügyi Minisztériumban.

Egyszerűsítik a műtrágyák csomagolását

Több ponton módosította a Földművelésügyi Minisztérium azt a rendeletet, amely többek között a műtrágyák csomagolásán feltűntetett információkat szabályozza. A cél az egyszerűsítés volt, de továbbra is számos adatot kell rögzíteni a kiszerelésen.

Alulteljesített az élelmiszeripar

Az élelmiszerek exportja 2,7 százalékkal csökkent, a belföldi értékesítés az októberi 3,3 százalékos emelkedés után 1,5 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, ipari termelési adatokat közlő jelentéséből. 

Új határidőre kell figyelniük az anyatehén tartóknak

Január 31-re módosul az anyatehéntartás támogatási jogcímnél a szaporítási esemény bejelentése - figyelmezteti az érintetteket a Földművelésügyi Minisztérium. A módosítás a 2017-es támogatási évben benyújtott kérelmekre is vonatkozik.

Durván növelte az egyéni gazdák hitelállományát a földvásárlás

Az elmúlt egy évben a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban működő egyéni gazdaságok hitelállománya a duplájára emelkedett – derült ki az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelentéséből. Míg 2016. első háromnegyed évében 161,7 milliárd forintot tettek ki az egyéni termelők és feldolgozók hitelei, addig 2017. szeptember végén ez az összeg meghaladta a 336 milliárd forintot.

Hoz-e árcsökkenést az áfaváltozás?

Akár újévi találós kérdés lehetne, hogy mennyi a hal, a sertésbelsőségek és vágási melléktermékek, valamint az internet közös nevezője. A helyes megoldás az öt, ugyanis január elsejétől azonos áfakulcs alá tartoznak. A feldolgozók alapvetően örülnek, bár a kiskereskedelmi hatásokkal kapcsolatban szkeptikusak, ahogy az egyszeri fogyasztó is - derül ki a haon.hu összefoglalójából.

A csávázott vetőmagot is tiltják a zöldítésben

2018-tól a termelő ökológiai jelentőségű területeken tilos a növényvédő szerek használata. Egy most napvilágot látott új bizottsági állásfoglalás szerint ez a tilalom a csávázott vetőmagok használatára is kiterjed. Itt az FM tájékoztatója a részletekről.