Back to top

Elrajtolt a 12. Coop Rally

Idén 9 állomást látogat végig a Coop Rally közel 300 résztvevője, és 735 kilométert tesznek meg a magyar élelmiszer-feldolgozást népszerűsítő rendezvényen. A Coop Rallyt már a 12. alkalommal rendezik meg, a cél a magyar élelmiszeripar bemutatása.

Csaknem 300 versenyző kilenc állomást látogat meg az idei rendezvényen, ezzel mintegy 735 kilométert tesznek meg a résztvevők – mondta el az eseményen Pekó László. A CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke hozzátette: a több mint egy évtizede tartó összefogás és a COOP, valamint partnerei, beszállítói közös munkájának eredménye az is, hogy 2017-ben a Coop Rally, mint a hazai élelmiszer-előállítás legnagyobb közös ünnepe, kiérdemelhette a Magyar Termék Nagydíjat.

A Coop üzletlánc mára hagyományosnak számító éves szakmai programja a minőségi magyar termékekre kívánja felhívni a figyelmet azzal, hogy a verseny résztvevői 2 nap alatt több, a Cooppal kapcsolatban álló gyártót, feldolgozót látogatnak meg az országban. A rendezvény a hazai élelmiszertermékek középpontba állításán túl, a kereskedelem, a feldolgozás, valamint a termelők együttműködését is hangsúlyozza.

coop.jpg

Coop Rally sajtótájékoztató
Coop Rally sajtótájékoztató
Fotó: BL

Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója az eseményen elmondta: a Coop Gazdasági Csoport egy rendkívül erős versenyben tartja piaci pozícióját. Stabil részesedésének egyik komoly összetevője az, hogy mindig is nagy figyelmet fordított a magyar termékekre.

Feldman Zsolt utalt rá, hogy a Földművelésügyi Minisztérium és a Coop között évekre visszatekintő kapcsolatnak immáron hagyománya van. A Coop – a kormány és az agrártárca elveivel összhangban - itthon előállított élelmiszert akar forgalmazni: ehhez megfelelő minőségű, választékú, mennyiségű, versenyképes termékekre van szüksége, ami a mezőgazdaság és a feldolgozóipar felelőssége, feladata és közös érdeke.

A kormány stratégiájával is egybevág a Coop Rally célja: felhívni a figyelmet a minőségi magyar termékekre – emelte ki Zsigó Róbert. A Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára hozzátette: a kormány az élelmiszeripart stratégiailag kiemelt ágazattá nyilvánította, és számos intézkedést hozott a minőség javítására.

Az eseményen elhangzott: a Coop minden lehetőséget megragad, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a magyar gyártók képesek kiváló minőségű termékek előállítására, és létezik egy stabilan, magas színvonalon működő élelmiszeripari gyártóbázis, amely egyaránt merít a magyar élelmiszeripar legjobb hagyományaiból, és fektet hangsúlyt az innovációra.

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Vegán, vagy vegetáriánus?

A fogyasztók magas szintű egészségvédelmének megvalósítása mellett uniós jogszabály biztosítja, hogy a fogyasztók megfelelő tájékoztatást kapjanak, ami alapján élelmiszereket választanak vásárlásra és fogyasztásra.

Közös érdek az élelmiszerkönyv aktualizálása

Egyeztetés zajlott a Szent István Egyetem és a Magyar Húsiparosok Szövetsége között az élelmiszerkönyv lehetséges módosításáról.

Gálával zárt az Év emlőse program

2017. november 17-én és 18-án a Magyar Természettudományi Múzeum ad otthont az „Év emlőse: a mogyorós pele” című országos természetvédelmi program kétnapos záró rendezvényének.

Fiatalok! Irány a „Csapó”!

Ezzel a felkiáltással is biztathatnánk minden tanulót, fiatalt, aki érdeklődik a mezőgazdasági és az élelmiszeripari szakmák iránt, és ráadásul a Dunántúl a szűkebb hazája. Bár országos beiskolázású iskola, 380–400 tanulóval, azért a DASZK Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumba főleg Tolna, Baranya és Somogy megyékből, valamint Bács-Kiskun megyéből jelentkeznek.

Bizalomerősítő kezességgel bővülő finanszírozás

A szektor iránti finanszírozói bizalomerősödésnek is köszönhetően a mezőgazdaság és az élelmiszeripar hitelállománya folyamatosan bővül, és jelenleg  638, illetve 383 milliárd forintot tesz ki - mondta Feldman Zsolt, a Földművelésügyi minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) éves üzleti partnertalálkozóján. 

Jövőre 1,2 milliárd jut tanyafejlesztésre

Tanyafejlesztésre 2010-2018 között összesen 16,3 milliárd forintot szánt a kormány, az idén az FM-nél 800 millió forintos keretre lehetett pályázni. Jövőre 50 százalékkal nő a támogatási forrás. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hangsúlyozta ez a pályázati lehetőség egyedülálló hazánkban, amellyel egy fontos nemzeti értéket, örökséget, a hungarikummá nyilvánított tanyákat támogatják.

November végén lesz a negyedik Mézes Reggeli

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Földművelésügyi Minisztérium idén, 2017. november 24-én (pénteken) rendezi meg az Európai Mézes Reggeli programot.

Italgyártó cégek mutatkoznak be a Modern Gyárak Éjszakáján

Most először, november 17-én egy éjszakára megnyitják kapuikat az ország legmodernebb gyárai az érdeklődők előtt. A programban két élelmiszeripari cég is részt vesz.

Egyre több diák tanul a cégeknél a Hajdúságban

Az elmúlt hat évben 50 ezer új munkahely jött létre a mezőgazdaságban és élelmiszeriparban, és a következő években várhatóan hasonló nagyságrendben lesz szükség új, korszerű tudással bíró munkaerőre - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Hajdúböszörményben. Így a helyi képző intézmény és a munkaadók duális képzési együttműködését példamutatónak nevezte.

Francia piacra készül majd a vajazott éticsiga Kisvárdán

Száz százalékban exportra fog termelni az a 6,5 milliárd forintból felépülő, élő éticsigát feldolgozó és fagyasztott tésztatermékeket gyártó üzem, amelynek alapkövét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán tették le pénteken.