Back to top

Magyar lovas az Ifjúsági Olimpián

A sportág történetében először fordul elő, hogy magyar lovas az Ifjúsági Olimpián startolhat.

Weinhardt Virág az idén rendezett junior Európa-bajnokságon elért eredményének köszönhetően, a Magyar Lovassport Szövetség indulási jogot nyert a 2018. október 6-18.-án, Buenos Airesben megrendezésre kerülő Ifjúsági Olimpiára.

Ifjúsági díjugratóink eredményesen szerepelnek Európa rangos versenyein, ami – többek között – a mostani sikerhez vezetett.

 

Forrás: 
Magyar Lovassport Szövetség

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kicsi lányból céltudatos és lelkiismeretes versenyző

Sólyom Borit eleinte Sára kistesójaként ismertük meg, aki kicsi lányként lelkesen kísérte nővérét a versenyekre és a Talentes eseményekre. Ő is lovagolt már akkor, de komolyabban csak négy éve kezdett el foglalkozni a sporttal, a versenyzéssel.

Ez történt fél évszázada: C.H.I.O. Aachen, 1965

A kölni verseny után már másnap átvitték lovainkat Aachenbe. A pálya mellett, kitűnő istállóban, boxokban kaptak helyet. Ez jó érzéssel töltött el bennünket, mert úgy gondoltuk, hogy az újabb nagy feladatok megoldásában egy kicsit ez is segíthet. Szükség is volt minden eredményességet előremozdító lehetőség kihasználására, mert minden eddigit felülmúlva, 21 nemzet sportolói jöttek el a találkozóra.

Erős mezőny, nehéz pályák

A 2017-es Európa-bajnokságon az Ullevi arénában, telt ház előtt dőlt el az egyéni érmek sorsa. A riói olimpia egyéni ezüstérmese, Peder Fredricson hibátlannal várta H&M All Innel a mindent eldöntő utolsó pályát, ahol egy verőhibával és egy időtúllépéssel, összesen 5,00 hibaponttal végzett. A hazai közönség nagy örömére aranyéremmel a nyakában hőssé vált.

Díjugratás : győri első hely

A Bábolnán rendezett díjugrató országos Championatus korosztályos versenyen egy győri versenyző szerezte meg az első helyet.

Botrány a lovassportban: benyugtatózta saját csapattársának lovát egy magyar?

Egy magyar lovastársuk a göteborgi Európa-bajnokság előtt erős nyugtató injekciót adott be két díjugrató lovának – ezt állítja a magyar díjugrató-válogatott versenyzője, Hugyecz Mariann a közösségi oldalán nyilvánosságra hozott videóban.

Talent program - Csatlakozz hozzánk te is!

Ősszel újra felvételt hirdet a nagy sikerű Talent Program a díjugrató, a díjlovagló és a lovastusa szakágban. A holland mintára épülő tehetséggondozó programra szeptemberig lehet jelentkezni.

Hóman, Weinhardt, Jármy Európa legeslegjobbjai között

A 2017-es utánpótlás Európa-bajnokságra ismét büszkék lehetünk, hiszen az elmúlt évek nagyszerű eredményeit nehéz évről évre megismételni, de az idei évben Hóman Gréta és Jármy Vince tizenegy és Weinhardt Virág 123 lovasból elért hatodik egyéni helyezése kimagasló sportteljesítmény, ami egy érték, mely irányt mutat és meghatározza a magyar díjugratás helyét Európában.

Díjugratás a magyar tenger partján

Kedden és szerdán mér régiós versenyekkel hangoltak a balatonvilágosi Pulai Lovasparkban, hogy péntektől vasárnapig a legoptimálisabb körülményeket tudják biztosítani a tikkasztó hőségben a versenyzőknek.

Javában zajlik a Póni Európa-bajnokság Kaposváron

A Pannon Lovasakadémián vasárnapig 19 nemzet 165 lovas, köztük 5 magyar fiatal méri össze tudását lovastusában, díjlovaglásban és díjugratásban.

Jövő héten póni lovas Európa-bajnokság Kaposváron

Július utolsó hetében Kaposvár ad otthont a póni lovas Európa-bajnokságnak, amelyre a három olimpiai szakágban 19 ország 165 lovasát várják a szervezők.