0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Mentették az értékes palackokat

Kivételes óvintézkedések mellett és gyorsasággal közel ötmillió dollárt érő mintegy 20 ezer palack muzeális értékű bort mentett ki a különleges borok szállítására, tárolására és biztosítására szakosodott Xpeditr vállalat sürgősségi bormentő egysége a floridai villák bortrezorjaiból az Irma hurrikán elől.

Adam Gungle, az Xpeditr Inc. vezérigazgatója a nem mindennapi küldetésről a Reuters hírügynökségnek nyilatkozott. Elmondta, hogy a kimenekített palackok között voltak első világháború előtti évjáratok is.

A vezérigazgató szerint a borgyűjtők tanultak a korábbi természeti csapások okozta károkból, ezért hívták segítségül az Xpeditr „különleges mentőalakulatát”. 2012-ben a Sandy hurrikán nyomán több millió dolláros borkészletek vesztek oda, miután a manhattani villanegyed borospincéit elöntötte a tenger. Az Xpeditr is ezt követően vette föl szolgáltatási közé a sürgősségi bormentést.

A halálos áldozatokat is követelő, 4-es erősségű Irma hurrikán soha nem látott pusztítást végzett a Karib-tenger térségében és Florida állam déli részén. Richard Branson, közismert brit milliárdos, a Virgin Records lemezkiadó vállalat alapítója betonból épített borospincéjében vészelte át a természeti csapást a Brit Virgin-szigetekhez tartozó Necker szigetén. A milliárdos a közösségi csevegőoldalon és a lemezkiadó honlapján tett közzé képeket a pusztításról, és saját alapítványán keresztül adománygyűjtésre szólított föl.

Forrás: decanter.com