0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Észak-keleten járt idén a Coop Rally

Ismét a hazai élelmiszeripart állította középpontba a Coop Rally – kilenc állomást látogattak meg a résztvevők az idei rendezvényen. A résztvevők többféle üzemet, így például tejipari, húsipari feldolgozót, malomipari céget, új logisztikai központot, valamint két Coop üzletet látogattak meg.

A minőségi szeszesitalokat forgalmazó Ital Magyarország Kft. nyerte az idén 12. alkalommal megrendezett Coop Rallyt, míg a Földművelésügyi Minisztérium különdíját a Szatmári Malom Kft. kapta meg. A rendezvény alkalmával a közel 300 résztvevő kilenc állomást látogatott meg, 735 kilométert megtéve Magyarország északkeleti tájain. A résztvevők többféle üzemet, így például tejipari, húsipari feldolgozót, malomipari céget, új logisztikai központot, valamint két Coop üzletet látogattak meg.

Az üzletlánc mindig törekedett arra, hogy a nagy múltú és tőkeerősebb feldolgozók mellett tudatosan bevonja forgalmába a kisebb gyártókat is. Ezzel számukra is lehetőséget teremt a COOP arra, hogy elsőként a helyi és a regionális, majd később az országos piacon is megjelenjenek egyedi és minőségi termékeikkel – nyilatkozta az eseményen Pekó László. A CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke hozzátette: él, és dolgozik a kiváló magyar élelmiszeripar, amely minőségi, biztonságos és ellenőrizhető eredetű termékeket juttat el a vásárlókhoz. Nem titkolt cél az sem, hogy a vásárlókat a magyar termékek vásárlására ösztönözze, amely itthoni munkahelyeket teremt, és egyben biztosítja a hazai fizetőképes keresletet is.

A XII. Coop Rally fővédnöki tisztét ezúttal is Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter látta el, a tárca képviseletében az ünnepélyes megnyitón, valamint a kétnapos versenyen részt vett Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes-államtitkár.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu