Hogy kapcsolódik a mellrák elleni küzdelemhez a termesztett gomba? A csiperkegomba konjugált linolénsavat (CLA) tartalmaz, amely gátolja az emberi szervezetben természetesen előforduló aromatáz enzim termelődését. Ennek az enzimnek a gátlásával a klimax utáni női szervezetben kevesebb ösztrogén termelődik. Az ösztrogén magas szintje ugyanis közvetlenül összefüggésbe hozható a mellrák kialakulásával. Emellett a termesztett csiperke- és laskagomba is alacsony kalóriatartalmú, gyakorlatilag nem tartalmaznak zsírt és koleszterint, valamint magas a víz- és rosttartalmuk. Ásványi anyagokban és vitaminokban (D, B-vitamin) szintén gazdagok. A gombát ne hámozzuk, mert így elveszítjük az értékes tápanyagokat. Folyó víz alatt, gyors öblítéssel tisztítsuk meg. Mivel korszerű körülmények között termesztik, fogyasztása biztonságos és az év minden napján frissen elérhető!
Adatvédelmi áttekintés
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.