Back to top

Erdőkezelés – A környezeti állapot megtartása, fejlesztése

2017. szeptember 23.
Füzér
Rákóczi u. 2

Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) által szervezett Magánerdősök 2017. évi Országos Találkozójának témája: Erdőkezelés – A környezeti állapot megtartása, fejlesztése.

Program:

09:00 – 10:00 Regisztráció (a Megnyitót követően a gyermekek számára egész napos külön program kezdődik, amelynek részletes leírása a meghívóban található. A nap végeztével a felnőttekkel közös program zárja a rendezvényt.)

10:00 – 10:05 Megnyitó: Horváth Jenő, Füzér polgármestere

10:05 – 10:50 Köszöntők: Dr. Hörcsik Richárd, a körzet országgyűlési képviselője; Dr. Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes; Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke; Mocz András, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének elnöke

10:50 – 11:30 A Rimler Pál emlékérem és MEGOSZ emlékérmek ünnepélyes átadása

11:30 – 12:15 Középkori zene és próza

12:15 – 13:15 Ebéd, Sajtótájékoztató

SZAKMAI KONFERENCIA:

13:15 – 15:00 Előadások: Dr. Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára: Az erdőtörvény módosítás célja, fontossága és szerepe a magyar vidék életében; Dr. Mezei Dávid, agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár: Új erdészeti támogatások a Vidékfejlesztési Programban; Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke: A NAK és a MEGOSZ együttműködésének eredményei; Horváth Iván, a Pro Silva Hungaria egyesület elnöke: Fenntarthatóság vagy tartamosság? – a környezet állapota és az erdőkezelés

15:00 – 15:30 Erdészeti gépbemutatók, gépújdonságok ismertetése (STIHL, Valkon-2007 Kft.)

15:30 – 16:00 Gyermekprogram eredményhirdetése, a díjakat átadja Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár

Változások 2018

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Változások 2018 címmel rendez évnyitó konferenciát március 2-án a Szent István Egyetem aulájában.

Malacvisítás Túrkevén

Már javában zajlik a XII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozó előkészítése, amit 2018. február 16-17 között tartanak Túrkevén. Határon túli böllércsapatok az idén is beszállnak a versenybe.

Innováció és terjeszkedés jellemzi az Auchant

Az Auchan Retail Magyarország az elmúlt esztendőben 19 áruházban és 18 töltőállomáson 350,4 milliárd forint éves bruttó forgalmat és 3,8 százalékos forgalmi fejlődést ért el, ugyanakkor 43 milliós blokkszámmal, 3 százalékos vásárlószám-növekedéssel zárta az elmúlt esztendőt.

Jogász és politikus

Jó agrárminiszter az esőt is meghozza, hallatszott a sorokból, rövid időre megnyíltak az ég csatornái, amikor a Magyar Mezőgazdasági Múzeum városligeti épülete előtt felavatták Darányi Ignác, egykori földművelésügyi miniszter szobrát.

Szupertáborába keres önkénteseket a Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark nyári napközis tábora évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend: sokan már eleve visszatérőként érkeznek a Vackor Táborba, a lelkes általános iskolásoknak és szüleiknek köszönhetően a turnusok szabad helyei szinte pillanatok alatt betelnek.

Faóriások, túrák, hajókirándulás a gemenci szezonnyitón

Háromnapos programsorozattal, nosztalgiavonat- és hajókirándulással, gyalogtúrákkal nyílik meg a hosszú hétvégén az idei ökoturisztikai szezon a Gemencben.