0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Szenvedélyük a virág

Virágkötészeti bemutatóban gyönyörködhetnek a látogatók naponta kétszer a D pavilonban, az OMÉK Kert színpadán. A Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnázium három virágkötő-kereskedő tanulója készített a nézők előtt asztaldíszeket, kopogtatókat és kézicsokrokat.

Amíg a lányok a színpadon dolgoztak, Bánkiné Peredi Andrea a gimnázium igazgatóhelyettese és testvériskolájuk, a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnázium és Kollégium igazgatója, Pintér Karolina bemutatta iskolájukat és az ott folyó képzéseket.

Az alapítójáról elnevezett Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnáziumban a legerősebb tantárgy a földmérés,a parképítés és fenntartás, míg a Magyar Gyula Szakgimnáziumban a dísznövény kertész, virágkötő-kereskedő és dekoratőr képzést helyezték a középpontba.

Nana Piroska és Szekeres Nikolett 12vk, és Balog Enikő 9v osztályos tanulók közben kifejezetten őszi hangulatú, az ősz jellegzetes színeit és terményeit – almákat, bogyós hajtásokat, ősszel virágzó évelőket – tűztek nedves és száraz tűzőhabba, így készültek el rendkívül mutatós alkotásaik.

A moderátor, Deák Andrea szaktanár „közvetítette” a különböző virágkötészeti alkotások elkészítésének fortélyait, amelyektől a vágott virágokból, a természetben gyűjthető kiegészítők és a megvásárolható kellékek felhasználásával új, különleges termék, virágkötészeti alkotás lesz. Azok elkészítésekor a virágkötők kreativitásásuktól függően adják a hozzáadott értéket. 

Forrás: Kertészet és Szőlészet/magyarmezogazdasag.hu