0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 17.

Komoly összefogás segíti a vidéket

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Nemzeti Vidékhálózat (MNVH) elnöke, Sáringer-Kenyeres Tamás, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke, Győrffy Balázs.

Péntek kettő órakor kezdetét vette a Közel a segítség – Együtt a vidékért elnevezésű konferencia, az OMÉK keretén belül.

„Azt kell hogy mondjuk, a látható eredmények ellenére a mai vidék mostani állapotában is segítségre szorul.” – hangsúlyozta Sáringer-Kenyeres Tamás, MNVH-elnök köszöntőjében.

A szakember hozzátette, ezt azoknak kell biztosítaniuk, akik együtt gondolkodnak, együtt próbálják meg segíteni azokat a vidéki embereket, akik helyben kívánnak boldogulni.

„Tudjuk, hogy nagyon jelentős Magyarországon a városcentrikusság, hiszen a fiatalok a munkát, a kultúrát, az infrastruktúrát ott találják meg. Ezen lehetőségek tárháza miatt ott is szeretnének boldogulni. Ezzel szemben aki a vidékért aggódik, annak be kell bizonyítania, hogy ott jó élni.” – húzta alá Sáringer-Kenyeres.

„A nagyon jól működő együttműködésnek egy újabb lépését tudjuk megtenni.” – szögezte le köszöntője elején Győrffy Balázs, NAK-elnök. A szakpolitikus elmondta, hogy a tervezési időszakban az ország komoly energiákat fektetett különböző hálózatok létrehozásába, amelyek közül számos sikeresen létre is jött, ugyanakkor hozzátette: „Ezek között voltak párhuzamosságok, amelyek átfedték egymást, ez némi diszfunkcionalitást adott a működésnek. Teljesen ésszerű gondolat volt, hogy ezeket megszüntessük lehetőleg úgy, hogy a hasznos részeket közben megtartjuk”.

Felhívta a figyelmet a kommunikáció fontosságára: „A hálózatoknak el kell kezdeniük szót érteni, továbbá fontos, hogy ne az ellenséget lássák egymásban, hanem egy partnert, akivel érdemes közös dolgokat létrehozni.”

Győrffy beszédében elmondta, ők keresték a kapcsolatot a vidékhálózattal, illetve az akciócsoportokkal, hiszen mindegyikük érdeke, hogy a vidékfejlesztésre fordított forrásokat érdemben hasznosítani tudják. Az együttműködés, amelyet a köszöntő beszédek elhangzása utána aláírtak, intézményesíti a kölcsönös kapcsolattartást, a közös rendezvények szervezését, illetve az európai innovációs partnerségben való részvételt.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu