Back to top

Új üzemet épít a Spar Üllőn

Több mint 1,2 milliárd forintos beruházással új üzemet épít a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. a vállalat üllői logisztikai központjának területén, a létesítményben majonézes saláták és szendvicsek összeállítását végzik majd.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény szerint az 1500 négyzetméteres üzem építése júliusban megkezdődött, átadása 2018 elejére várható. A zöldmezős beruházás 1,2 milliárd forintos költségvetéséből a technológia és a berendezések 250 millió forintba kerülnek. A létesítmény két csomagolósorral fog működni.

A beruházást a Spar saját erőből valósítja meg, az első fázis várhatóan ötven munkahelyet teremt.

A vállalat rövid távú célja, hogy az ország összes Spar, City Spar és Interspar áruházát ellássa az Üllőn készülő termékekkel.

A társaság korábbi tájékoztatása szerint a Spar Magyarország árbevétele tavaly meghaladta az 516 milliárd forintot, ami 5,2 százalékos növekedés az előző évhez képest. A cég 26 éve van jelen Magyarországon, hálózatához 508 üzlet tartozik, ebből 133-at üzemeltetnek franchise partnerek. A társaság 13 ezer munkavállalójával évek óta Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója.

Forrás: 
MTI

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Magyar márka az első a jegestea piacon

A hazai jegestea piacon szerzett vezető pozíciót az idén 5. születésnapját ünneplő, fiatal magyar brand, a XIXO. A márka jegesteái és szénsavas italai tavaly szeptembertől már az iskolai büfékben is kaphatók.

Áprilisban is többet költöttünk a boltokban

Áprilisban a kiskereskedelmi üzletek forgalma a nyers adat szerint 4,4 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva - főként a húsvéthatás miatt - 6,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az év első négy hónapjában a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 6,9 százalékkal emelkedett.

Hiánycikk lehet a sör a vb idején Angliában

Ammóniahiány van, ez okozza a szén-dioxid-hiányt egyébként Európa több országában.

Gluténmentes spagettiket ellenőrzött a Nébih

Az év hatodik Szupermenta terméktesztjén a gluténmentes spagettiket ellenőrizte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A szakemberek laboratóriumban ellenőrizték többek között a termékek glutén-, laktóz-, tejfehérje tartalmát, de a tojásfehérje allergén jelenlétét is. A vizsgálatokon mind a 9 kukoricaliszt alapú száraztészta megfelelt.

Magyarország a negyedik legolcsóbb ország az EU-ban

Az élelmiszerek, és az alkoholt nem tartalmazó italok ára Magyarországon az EU-átlag 82 százalékát tette ki az Eurostat felmérése szerint.

Ellenzik a 20 százalékos adóemelést az érdekképviseletek

A népegészségügyi termékadó (neta) tervezett emelése tovább csökkenti az élelmiszeriparban az innovációra rendelkezésre álló forrásokat, ezáltal negatívan befolyásolja az élelmiszeripar versenyképességét, ráadásul veszélyezteti az ország beruházásvonzó képességét - közölték az élelmiszeripari érdekképviseletek miután Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette szándékát a neta emelésére.

Egyeztetne a szakma a népegészségügyi termékadó módosításáról

Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) információi szerint folyamatban van a népegészségügyi termékadóra vonatkozó szabályozás módosítása. A két szervezet hiányolja, hogy nem egyeztettek velük ennek kapcsán, és levélben kérte a pénzügyminisztertől a tervezett lépések felfüggesztését, a szakmai egyeztetések lefolytatását.

"Okosvizet" palackoznak majd Zalaszentgróton

Mintegy 1,8 milliárd forintos beruházással bővítette zalaszentgróti gyártókapacitását a Coca-Cola HBC Magyarország, amely egy új prémium termék, az "okosvíz" palackozását indította el több ország piacára - tájékoztatta a cég hétfőn az MTI-t.

Dám az erdőben és a tányéron

A dámszarvas Gyulaj szent állata. Érzik is a megtiszteltetést, az ember közelsége nem okoz riadalmat köreikben. Egy alkalommal odáig vetemedtek, hogy az Óbiródi Vadászháznál az esküvői kocsiról éjszaka lelegelték a virágdíszítést.

Fejlesztenek az éttermek, hogy kevesebb étel kerüljön a szemétbe

Az élelmiszerpazarlásból az éttermek is alaposan kiveszik a részüket, így felelősségük olyan megoldásokat keresni, mely csökkenti a veszteséget. Néhány innovatív megoldással már jelentős eredmények érhetőek el.