0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Végre eladta az ország legnagyobb gabonaraktárát a felszámoló

 Sokadik nekifutás után, jóval a becsült értéke alatt sikerült csak eladni a hányatott sorsú Magtárház Kft.-t - írta az MTI-Eco. Az új tulajdonos még nem ismert.

A cég elsőként kirendelt felszámolója 2012 novemberében az adonyi logisztikai bázist még 15 milliárdért próbálta eladni. A Magtárház Kft.-t a kormány 2013 júliusában stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánította, ezután minden kötelezettségvállalás vagy kifizetés csak a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit (NRN) Kft. jóváhagyásával történhetett meg.

Az NRN először 10,7 milliárd forintért hirdette meg a céget, majd az ár több kiírás során egyre csökkent. A napokban végül egy, valamivel több mint 3 milliárd forintos ajánlatot nyilvánítottak eredményesnek – szemlézte a Világgazdaság írását az MTI-Eco. 

Az ország legnagyobb gabonaraktárának építéséről még a szocialista kormány idején döntöttek, hogy tárolni tudják majd az uniós intervenciós készleteket, ám a létesítmény 2006-os átadása után megszűnt az intervenciós rendszer. A beruházást annak idején legnagyobbrészt az állami tulajdonban lévő Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) finanszírozta, amelynek az ügylet nyomán 13 milliárd forint követelése maradt fenn – ismerteti a lap.

Forrás: MTI-Eco