0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Közel kétmilliárdos flottabővítéssel fejleszti exportját a Gyümölcs Trade Kft.

A belföldi értékesítés után exporttevékenységét szélesíti a Gyümölcs Trade Kft. A cég ehhez idén év végéig 50 DAF nyerges vontató és 70 pótkocsi beszerzéséből álló flottabővítést valósít meg, közel 2 milliárd forint értékben.

A Bige Holding részeként működő Gyümölcs Trade Kft. idén év végéig 50 DAF CF 480FT típusú nyerges vontató és 70 pótkocsi beszerzését valósítja meg, amelyeket több ütemben 2018 augusztusáig állít üzembe. A Bige Holding Csoport 2009-ben Genezis márkanév alatt egyesítette a komplett tápanyag-utánpótlást biztosító műtrágya-termékeket, és a végfelhasználók közvetlen elérése érdekében létrehozta a teljes magyar piacot lefedő Genezis Partnerhálózatot.

A jelenlegi, 1,9 milliárd forintos beruházás célja a Genezis Partnerhálózat kibővítésével a belföldi vevők még gyorsabb és pontosabb kiszolgálása.

Emellett a nemzetközi szállítmányozásban is meghatározó szerepet kívánunk betölteni, az ömlesztett, a csomagolt és a folyékony áru szállítás terén egyaránt. A beszerzendő szállítójárművek között ezért megtalálhatók függönyponyvás, hátra billenős, oldalra billenős, valamint – a Nitrosol termékek gyors helyben való kiszállításához – tartályos pótkocsik is” – tájékoztatott a nagyívű beruházásról Rácz Zoltán, kereskedelmi vezérigazgató-helyettes.

A Gyümölcs Trade Kft. a 2016-os esztendőben a jelenlegi 114 szerelvényével közel 1 millió tonnát mozgatott meg, és több mint 10 millió kilométert teljesített.

A flottabővítésnek köszönhetően a cég a belföldi értékesítésen kívül hatékonyan tudja majd elérni a nemzetközi – főként az osztrák, német, horvát, szlovák és román – piacokat is, és ezzel komplex szolgáltatást tud nyújtani az exportországok részére műtrágya, termény, növényvédő szer és vetőmag termékek körében. A beruházás emellett 70 új munkahely megteremtését teszi lehetővé.

Forrás: Bige Holding közlemény