0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Jubileumi NYÍRERDŐ Futás a Nagyerdőn

Szombaton rendezték a jubileumi, 20. NYÍRERDŐ Futást, a Debreceni Nagyerdőn. Az igazi őszi időben lebonyolított rendezvényen több mint kétszázan álltak rajthoz. Az alsó tagozatosok 1500, a felsősök 2000 méteres távon mérhették össze gyorsaságukat, a 2017 méteres NYÍRERDŐ Futáson pedig bárki elindulhatott.

Nemcsak debreceniek vettek részt az erdei futóversenyen: érkeztek gyerekek Hajdúsámsonból és Bodaszőlőről is. A célba érkezők tombolaszelvényt kaptak, amivel sportszereket, játékokat nyerhettek. Ajándékot kapott a verseny két legfiatalabb, óvodáskorú résztvevője is.

A gyerekeket és felnőtteket Juhász Lajos, az erdőgazdaság műszaki vezérigazgató-helyettese köszöntötte. A debreceni rendezvény az ország egyik legnagyobb múlttal rendelkező erdei futóversenye. A cél a kezdetektől változatlan: felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, az erdei sportlehetőségekre, a környezet-tudatos magatartásra, valamint az erdők és az erdei létesítmények védelmére.

Külön aktualitást adott a mostani programnak, hogy mindössze néhány nappal október 10-e előtt rendezték meg. Ez a dátum azért nevezetes, mert 1939-ben ezen a napon nyilvánították védetté a Nagyerdő egy 31 hektáros részét. Ezt a Természetvédelmi Törzskönyv első tételeként jegyezték be.

A futóversenyt a 21. Erdő Hetéhez kapcsolódva szervezte meg a NYÍRERDŐ Zrt. Az Országos Erdészeti Egyesület által indított kezdeményezés jelmondata: „Közös kincsünk az erdő.” A programokkal az erdők értékeinek gazdagságára, azon belül a természeti, turisztikai és gazdasági értékek párhuzamos jelenlétére hívták fel a figyelmet a szervezők.

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt. Sajtóközlemény