0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Dísznövényes találkozó a Budai Campuson

A Szent István Egyetem Kertészettudományi Kara és a Magyar Díszkertészek Szövetsége immár 22. alkalommal szervezi meg a szakképző intézmények tanulóinak Országos Ifjúsági Kegyeleti és Őszi Virágkötészeti Versenyét és szakmai találkozóját. A színes-szagos verseny és kavalkád október 13-15. között kerül megrendezésre az egyetem Budai Campusán.

A Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete, valamint a Magyar Díszkertészek Szövetsége támogatásával, 2017 őszén újra meghirdette, és immár 22. alkalommal szervezi meg a szakképző intézmények tanulóinak Országos Ifjúsági Kegyeleti és Őszi Virágkötészeti Versenyét és szakmai találkozóját. A verseny mellett idén is kertészeti cégek és intézmények sorakoznak fel áruikkal, teljessé téve a bemutatott képet, az Egyetem Budai Campusának központi parkolójában és a ‘K’ épületben – az elmúlt évekhez hasonlóan – kertészeti szakkiállítást és vásárt rendeznek.

A hagyományteremtés folytatásaként továbbra is cél a virágkötészet formagazdagságának megismertetése, és egyben az ősz gazdagságának, szépségeinek kötészeti bemutatója. A kiállításnak minden évben az egyik legnépszerűbb része a fiatal virágkötők versenye, illetve szombaton és vasárnap az elkészült versenyművek bemutatása.

A versenyzők több témakörben mérik össze tudásukat, a talán legimpozánsabb térdekorációk elkészítése mellett bemutatják, milyen szép tud lenni egy feldíszített asztal, ezenkívül kegyeleti virágkötészeti tudásukat is megcsillogtatják. 

A versenyt több tagú zsűri értékeli péntek éjjel, majd az ünnepélyes eredményhirdetést szombaton délben tartják a teljes pompában álló Díszteremben.

A verseny mellett kertészeti szakkiállítást, virágos alkotások bemutatóit és vásárt rendeznek. Ebben az évben ötödik alkalommal mutatják be virágos összművészeti „kamaratárlatot” is: a legkülönbözőbb művészeti ágak képviselői állítják ki virágos alkotásaikat, de sor kerül hallgatók és iskolások „virágos” alkotásainak bemutatására is, és ebben az évben is felsorakoznak legszebb terményeikkel a kertbarát körök.

A kiállítás meglátogatásával együtt a látogatók kedvükre nézelődhetnek a Budai Arborétumban is, és a kiállításhoz kapcsolódó vásáron kiválaszthatják maguknak kedvenc kerti vagy szobai növényeiket. A kiállítás mind beltérben, mind az indián nyár utolsó napsütésével csábító hétvégi programot nyújt, és megtalálható itt mindaz, amire a kertben szükség lehet.

A program részleteiről itt lehet olvasni. 

Forrás: szie.hu