0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

A Magosz szerint az agrárium jövője a tét a választásokon

Az egész agrárium jövője múlik a novemberi 3-i kamarai választásokon: a tagok szavazataikkal nemcsak a köztestület felépítéséről és működéséről, hanem a hazai agrár-élelmiszer gazdaság egészének jövőjéről hozhatnak döntést - idézi a szerdai Magyar Idők Jakab Istvánt, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnökét.

Az egész agrárium jövője múlik a novemberi 3-i kamarai választásokon: a tagok szavazataikkal nemcsak a köztestület felépítéséről és működéséről, hanem a hazai agrár-élelmiszer gazdaság egészének jövőjéről hozhatnak döntést – idézi a szerdai Magyar Idők Jakab Istvánt, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnökét.

A Magosz minden bizonnyal a legesélyesebbnek számít a választásokon, hiszen a másik jelölőszervezet, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) csak kilenc megyében állított jelölteket – írja a lap.

Az elmúlt öt évben olyan kamarát hoztunk létre, amely erős tudás- és információs bázissal rendelkezik, a legkisebb falutól Brüsszelig teljes körű képviseletet biztosít a tagjainak. Ez még egyetlen szervezetnek sem sikerült az országban – emelte ki Jakab István a Magosz keddi nagygyűlésén.

Jakab István szerint a MOSZ-nak az arról szóló javaslata, hogy töröljék el a kötelező tagságot, kamara teljes működését, s ezen belül annak a 650 fős falugazdász-hálózatnak a létét kockáztatná, amely eddig mintegy ezermilliárd forintos támogatáshoz segítette a termelőket.

Forrás: MTI-Eco