0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A világ krémje előtt a magyar élelmiszeripar

Több mint hetven magyar cég szerepel a világ vezető élelmiszergazdasági szakkiállításán, a németországi Kölnben megrendezett Anugán - közölte Földművelésügyi Minisztérium. A kiállításon 74 magyar kiállító - legkisebbtől a legnagyobb hazai húsipari, hűtőipari, italgyártók, méhészetek, édesipari cégek - van jelen, ágazatonként mutatkoznak be a mintegy 160 ezres nemzetközi szakmai publikum számára.

Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a kiállítás alkalmából kétoldalú tárgyalásokat folytatott Észak-Rajna Vesztfália tartomány politikai és gazdasági döntéshozóival. A tárgyalásokon a kiváló minőségű, biztonságos, GMO-mentes magyar élelmiszerek piaci bővítésének lehetőségeiről, a GMO-mentesség megerősítése érdekében létrehozott német-magyar együttműködés elmélyítéséről, valamint az EU közös agrárpolitikájának jövőjéről esett szó.

A magyar Agrármarketing Centrum (AMC) a német és globális élelmiszerpiac iránt érdeklődő magyar gyártók részére közösségi megjelenést is rendezett. A Düsseldorfi Főkonzulátus és az AMC közös szervezésében innovatív magyar cégeket bemutató, továbbá magyar cégek üzletkötéseit támogató üzleti fórumra is sor került, amelyet Zsigó Róbert nyitott meg. Az eseményen vezető beszerzők, üzletkők, döntéshozók vettek részt – áll a közleményben.

A Kóstold meg a jövőt! mottóval megrendezett vásár a szervezők szerint tíz kiállítás egyben, az ágazat tíz fő területére összpontosít, a fagyasztott élelmiszerektől a forró italokig valamennyi témában egy-egy nemzetközi kiállítással felérő programot kínál a látogatóknak. Az Anugát kétévente rendezik meg, az idén több mint 7400 kiállító mutatkozik be.

A kiállítók között a legkisebbtől a legnagyobb hazai húsipari, hűtőipari, italgyártó cégekek mellett méhészetek, édesipari szereplők is bemutatkoznak. 

Forrás: MTI-Eco