Back to top

Mogyoró- és mandula szakmai nap

2017. október 12.
Érd
NAIK Gyümölcstermesztési Kutatóintézet Érdi-Elvirai Kísérleti Állomás

A rendezvény időpontja: 2017. október 12. (csütörtök) 10 óra

Helyszíne: Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézet Érdi-Elvirai Kísérleti Állomás (7-es műút, Érd és Martonvásár között az út 25 és 26 km szelvényénél)

Szervezők:

  • A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézete
  • Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft.
  • MTA Kertészet és Élelmiszer-tudományi Bizottság Gyümölcstermesztési Albizottsága
  • MTA Növénynemesítési Tudományos Bizottsága
  • Magyar Növénynemesítők Egyesülete
  • FruitVeB Magyar Zöldség – Gyümölcs Szakmaközi Szervezet

Változások 2018

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Változások 2018 címmel rendez évnyitó konferenciát március 2-án a Szent István Egyetem aulájában.

Malacvisítás Túrkevén

Már javában zajlik a XII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozó előkészítése, amit 2018. február 16-17 között tartanak Túrkevén. Határon túli böllércsapatok az idén is beszállnak a versenybe.

Innováció és terjeszkedés jellemzi az Auchant

Az Auchan Retail Magyarország az elmúlt esztendőben 19 áruházban és 18 töltőállomáson 350,4 milliárd forint éves bruttó forgalmat és 3,8 százalékos forgalmi fejlődést ért el, ugyanakkor 43 milliós blokkszámmal, 3 százalékos vásárlószám-növekedéssel zárta az elmúlt esztendőt.

Jogász és politikus

Jó agrárminiszter az esőt is meghozza, hallatszott a sorokból, rövid időre megnyíltak az ég csatornái, amikor a Magyar Mezőgazdasági Múzeum városligeti épülete előtt felavatták Darányi Ignác, egykori földművelésügyi miniszter szobrát.

Szupertáborába keres önkénteseket a Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark nyári napközis tábora évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend: sokan már eleve visszatérőként érkeznek a Vackor Táborba, a lelkes általános iskolásoknak és szüleiknek köszönhetően a turnusok szabad helyei szinte pillanatok alatt betelnek.

Faóriások, túrák, hajókirándulás a gemenci szezonnyitón

Háromnapos programsorozattal, nosztalgiavonat- és hajókirándulással, gyalogtúrákkal nyílik meg a hosszú hétvégén az idei ökoturisztikai szezon a Gemencben.