Back to top

Hódítottak a magyar termékek Kölnben

Nagy érdeklődés mutatkozott a kiváló minőségű magyar élelmiszerek iránt az idei Anugán, a világ vezető élelmiszer- és vendéglátóipari szakvásárán. Több mint 70 cég képviselte Magyarországot, közülük 34-en az Agrármarketing Centrum (AMC) támogatásával, közösségi megjelenéssel mutathatták be portékáikat a látogatóknak. A siker nem maradt el, szinte állandó volt az érdeklődés a hazai ízek iránt.

A kétévente megrendezett seregszemlén ezúttal 340,5 négyzetmétert töltöttek meg a magyar közösségi kiállítók olyan termékekkel, mint húskészítmények, gabonából készült élelmiszerek és pékáruk, vegyes és bioélelmiszerek, zöldség-, gyümölcstermékek, illetve alkoholos és egyéb italok. Az AMC elsősorban az olyan kis és közepes vállalkozókat, családi vállalkozásokat, gazdákat támogatta a mostani megjelenéssel is, akik önerejükből nem tudtak volna részt venni egy ilyen jelentőségű kiállításon – mondta Daróczi László, az AMC ügyvezetője.

A világos tematika és a felvonultatott árukínálat átfogó képet adott a globális piacról, bemutatta a világ élelmiszer-gyártóinak teljes spektrumát és a legújabb termékeket. Az Anuga jelentőségét mutatja, hogy több mint 7400 kiállító vett részt az idei eseményen, illetve 160.000 látogatót vonzott a kereskedelem és vendéglátás szektorokból, garantálva ezzel a legnagyobb volumenű kapcsolatteremtő felületet.

Forrás: 
AMC sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Ősz, alma, almakampány...

Ismét együtt dolgozik az almafogyasztás élénkítésén a Földművelésügyi Minisztérium, az Agrármarketing Centrum, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és öt áruházlánc. Az Auchan, a CBA, a METRO, a SPAR és a Tesco üzleteiben október 20-tól november 18-ig lehet kóstolni, megismerni a hazai almafajtákat.

Egyszerűsítenék az élelmiszer-adományozást az EU-ban

Könnyítene az élelmiszer-adományozás szabályain az Európai Unió, ezzel is erősítve az élelmiszerhulladék keletkezése elleni fellépést - közölte Európai Bizottság.

Európai megoldás kell a kettős termékminőség problémájára

Az élelmiszerek kettős termékminőségének gyakorlata ellen foglaltak állást, összeurópai megoldást sürgetve a visegrádi négyek kormányfői Pozsonyban, ahol az összes uniós tagország képviselőivel és uniós szakpolitikusokkal együtt tanácskoztak a problémáról. A V4 kormányfői egy 5 pontos állásfoglalásban közös - az unió jövőjére vonatkozó - alapvetéseiket is megfogalmazták.

A világ krémje előtt a magyar élelmiszeripar

Több mint hetven magyar cég szerepel a világ vezető élelmiszergazdasági szakkiállításán, a németországi Kölnben megrendezett Anugán - közölte Földművelésügyi Minisztérium. A kiállításon 74 magyar kiállító - legkisebbtől a legnagyobb hazai húsipari, hűtőipari, italgyártók, méhészetek, édesipari cégek - van jelen, ágazatonként mutatkoznak be a mintegy 160 ezres nemzetközi szakmai publikum számára.

A menzák sztárjelöltjei

Az október 6. és 8. között megrendezett budapesti versenyekkel lezárult a „Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018” elődöntő szakasza. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), valamint a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) által szervezett megmérettetés témája a „tavaszváró ételek a hagyomány és a megújulás jegyében” volt.

Az élet fája

A kazah fővárosban, Asztanában megrendezett energetikai világkiállításon hazánk is részt vett. A több mint 400 négyzetméteres magyar pavilonban a nap energiáját hasznosító Élet Fája állt. Az ötletről és tartalmáról Orlóci Lászlóval beszélgettünk, aki tanácsadóként vett részt a magyar pavilon koncepciójának kidolgozásában.

Idén már közel 300 ezer tonna zöldséget mentett meg a Tesco

A szépséghibás, görbe vagy szokatlan alakú zöldségek és gyümölcsök képezte hatalmas mennyiségű élelmiszer-hulladékot kívánja visszaszorítani a Tesco egyik, idén bevezetett termékcsaládja. A „Tökéletesen tökéletlen” termékcsalád gyorsan népszerű lett: szeptembertől már a lánc 112 üzletében kapható, és több mint 286 ezer tonna szépséghibás zöldség-gyümölcs kelt el az akció révén.

Global Chefs Challenge - Magyarok a világdöntőn

A Magyarországot képviselő felnőtt szakács és cukrász csapat is továbbjutott a World Association of Chefs' Societies (WACS) versenyének malajziai világdöntőjébe a hétvégi prágai selejtezőn nyújtott teljesítménye alapján - közölte a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség hétfőn.

Több mint egymilliárd forint gluténmentes termékek fejlesztésére

Gluténmentes sütőipari alapkeverékeket előállító üzem kifejlesztésére 1,13 milliárd forintot fordít a GOF Hungary Gabona-, Olajos és Fehérje-növények Termelését Koordináló Kft. Nyíregyházán - közölte a társaság.

A fagyokig szedhetjük

Sokan nem kellő időben végzett betakarítással kockáztatják az éves munka eredményét. Különösen a tárolásra szánt fajták esetében lehet sokat rontani a minőségen, az eltartás eredményességén. A korán, nem kellő érettségben vagy későn, túlérve, nem kellő óvatossággal betakarított vetemény akár a legjobb tárolási feltételek mellett is megsemmisülhet.