0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Új turistaházzal gyarapodott a Bükk

Az erdei szálláshelyek hálózata lehetővé teszi szinte az egész ország bejárását - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az Egererdő Zrt. által önerőből megépített pazsagi kulcsosház, a Bejárható Magyarország kormányzati program 160. erdei szálláshelyének átadásán. A turistaház jellegzetessége, hogy egy erdő belsejében, térerőmentes területen fekszik.

Jeles nap a turizmus kedvelőinek életében a mai, újabb értékkel gazdagodott a Bükk szerelmeseinek helyszíne. A környéken a kaptárkövek mellett várak, barlangok, egyéb látványosságok könnyen elérhetők, és az országos kéktúra útvonala is a közelben vezet – mondta az agrártárca vezetője. Fazekas Sándor a pazsagi turistaház átadóünnepségén közölte: a magyar erdő olyan érték és kincs, amelyet nemcsak őrizni kell, hanem meg is mutatni a magyar embereknek. Ezért az elmúlt hét évben turistautak, szálláshelyek, kisvasutak újultak és épültek meg.

 

Jung László, az Egererdő Erdészeti Zrt. vezérigazgatója ismertette, hogy a cég 72 ezer hektár állami vagyon kezeléséért felelős, és feladataik közé tartozik a gazdálkodás és a védelem mellett a közjóléti tevékenység is. Ezek között említette túraútvonalak, arborétumok létesítését és fenntartását, nyílt napok szervezését, szálláshelyek felújítását és újak kialakítását.

A 190 millió forintból, önerőből megépített pazsagi kulcsosház átadásával egy 2010-ben indult, 1,6 milliárd forintos közjóléti program zárásához érkeztek. Ez azonban nem a végállomás, mert a középtávú terveikben egy újabb, 1,8 milliárd forintos program szerepel – mondta a vezérigazgató.

Vasas Csaba, Bükkzsérc polgármestere arról beszélt, hogy a külterületükön álló turistaházzal falujuk gazdagodott. Jelezte azt is, hogy a kormányzatnak köszönhetően hamarosan megépül a Mezőkövesd-Bükkzsérc kerékpárút, a Bükk déli irányból így falujukon keresztül jól megközelíthető lesz.

A turistaház jellegzetessége, hogy egy erdő belsejében, térerőmentes területen fekszik. Vízellátását forrás biztosítja, áramot áramfejlesztővel nyernek. A turistaház hat szobájában 22 vendég szállhat meg.

Forrás: MTI/FM Sajtóiroda