0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Ma még befizethetőek a biztosítások

Az idei díjtámogatott mezőgazdasági biztosítások éves díjának biztosítók felé történő rendezési határideje következik. E nélkül nincs biztosítási díjtámogatás - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A díjtámogatott biztosítások ismertsége és kötése 2017-es évben is tovább emelkedett.

Felhívjuk a gazdálkodók figyelmét, hogy a 2017. évi díjtámogatott mezőgazdasági biztosítások éves díjának biztosítók felé történő rendezési határideje jellemzően október 31. – írta a nak.hu.  Ezt követően 2017. november 15-ig  ügyfélkapun keresztül kell  a biztosítónak, illetve a szerződőnek,  (ha a szerződő fél nem a mezőgazdasági termelő, pl. integrátor) elektronikus úton  igazolni a Kincstár részére a biztosítási díj megfizetését. A biztosított mezőgazdasági termelőnek, aki a támogatás igénylője  a díjfizetés igazolásával kapcsolatos teendője nincs.

Fontos tudni, hogy támogatás csak a szerződés teljes összegének megfizetése esetén nyújtható, díjhátralékos szerződés esetén támogatás nem adható.

Ezért kérjük, hogy ügyeljen arra, hogy biztosítási szerződésének teljes évi díját határidőben befizesse. A  határidő jogvesztő, amelyet követően módosításra és hiánypótlásra nincs lehetőség – hívta fel a gazdák figyelmét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. 

A díjtámogatott biztosítások ismertsége és kötése 2017-es évben is tovább emelkedett. Ezért a jogos támogatás igénylések összesített mértéke várhatóan meghaladja a rendelkezésre  álló éves 4 milliárd forintos keretet, így várhatóan a támogatás mértéke 40-55 százalék között alakul az „A”,”B”,”C” típus függvényében.

Forrás: nak.hu